White Room Reviews

CD-, DVD- en concertreviews, nieuws, interviews en events

Beth Blade And The Beautiful Distasters – Show Me Teeth

Ondanks dat Beth Blade And The Beautiful Disasters nog maar ruim drie jaar bestaat, heeft deze Britse band al genoeg tongen losgemaakt. De catchy female fronted hardrock verraste zowel op de debuutplaat als live. Inmiddels staat album nummer twee voor de deur. Geheel in eigen beheer komt Beth Blade And The Beautiful Disasters met Show Me Your Teeth.
Op deze tweede langspeler uit hun prille carrière prijken twaalf tracks. In opener ‘Secrets’ zet Beth Blade And The Beautiful Disasters gelijk de toon. Er wordt stevig gerockt op een wijze die doet denken dat Halestorm en KISS samen zijn gegaan. Dat komt ook sterk naar voren in ‘Give All You’ve Got’. Wie had gesteld dat het hier een cover van KISS betrof, zou door menig niet-kenner snel geloofd zijn. ‘On And On’, welke ook al als single gelanceerd is, laat horen dat Beth Blade And The Beautiful Disasters ook goed weet te spelen met energieke breaks en rustige passages. De stem is daarin de verbindende factor.
Bijna alle tracks op Show Me Your Teeth duren tussen de drie en vier minuten, waarbij ‘Who Do You Love Now?’ en ‘Jack And Coke’, welke de plaat afsluiten, allebei exact drie minuten en vijfendertig secondes lang zijn. ‘You And I’ is met iets meer dan vier minuten de langste van de plaat, terwijl ‘1974’, waarin de punkrock ook nog een beetje van invloed lijkt op Beth Blade And The Beautiful Disasters, met nog een tweeëneenhalve minuut de kortste is. Dat zorgt ervoor dat er een goede flow in het album zit. Geen onnodig lange passages. Daarom is de hardrock van Beth Blade And The Beautiful Disasters ook makkelijk op te pakken.
Wie van catchy hardrock houdt en daarbij een vrouw aan het roer niet schuwt, zit bij deze uit Wales afkomstige band helemaal goed. Show Me Your Teeth is niet direct het meest vernieuwende album, maar wel een lekkere.

0 Shares

Verder Bericht

Vorige Bericht

© 2019 White Room Reviews

Thema door Anders Norén