White Room Reviews

CD-, DVD- en concertreviews, nieuws, interviews en events

Loud & Heavy: 2 dagen, eerste namen bekend

Leestijd: 3 minuten

Geduld is iets dat flink op de proef wordt gesteld in deze tijden. Dat geldt ook voor White Room’s Loud & Heavy. Origineel was het bedoeld in het voorjaar van 2020 als het jubileumfeest voor White Room Reviews, maar corona gooide meermaals roet in het eten. Daaruit is White Room’s Loud & Heavy ontstaan. De eerste namen zijn bekend voor Loud & Heavy, dat plaatsvindt in Musicon Den Haag.

Eerste namen

De trouwe volgers zullen deze eerste namen voor Loud & Heavy niet als verrassing zien, want beide prijkten al eerder op de affiches. Toch is de organisatie in erg content dat God Dethroned alsnog op de bühne zal verschijnen. Het snoeiharde keurkorps onder leiding van Henri Sattler zal de zaterdag 30 oktober afsluiten.

Ongetwijfeld zal het album Illuminati mooi in de spotlight worden gezet. Die release verscheen afgelopen jaar via Metal Blade Records, maar kon door de gehele coronapandemie nog nauwelijks aan het publiek gepresenteerd worden. Die plaat is het bewijs dat God Dethroned nog steeds aan de top van de blackened death metal staat.

White Room's Loud & Heavy main posterss2

De tweede naam is de enige die op elke editie zou hebben gestaan. Het Belgische Pestifer zag eveneens net voor corona een nieuwe plaat op de wereld komen. Expanding Oblivion verscheen aan het eind van de winter van 2020 via Xenokorp. Dat album liet horen dat liefhebbers van onder andere Obscura en Pestilence een warm bad krijgen van Pestifer. Ondanks dat Pestifer niet ver van de Nederlandse grens woonachtig is, is een show op Nederlandse bodem iets dat maar zelden gebeurt. Deze bands mogen daarom niet gemist worden.

White Room's Loud & Heavy main posterss3

Opzet Loud & Heavy

Waar sommige affiches een festival van één dag betrof en de laatste opzet twee dagen, geldt dat White Room’s Loud & Heavy op 30 en 31 oktober twee dagen kent. Het is echter zo dat de dagen los in de verkoop gaan. De zaterdag gaat door onder de noemer Black Saturday, terwijl de zondag staat voor de Sunday Blast. Wie al kaarten had voor de eerdere editie, krijgt vanuit Musicon bericht over de opties.

Wie snel is, kan in de voorverkoop een kaartje voor deze zaterdag van festival halen voor slechts €12,50. Voor zo’n bedrag hoeft niet getwijfeld te worden. Tel daarbij op dat er nog een vijftal namen voor op deze zaterdag bijkomen. Aan de deur kosten kaarten €15,00.

Binnenkort volgen er meer namen, evenals andere muzikale zaken die zeer interessant gaan zijn voor iedereen die van het betere gitaarwerk houdt. Stay tuned.

0 Shares

Verder Bericht

Vorige Bericht

© 2024 White Room Reviews

Thema door Anders Norén