White Room Reviews

CD-, DVD- en concertreviews, nieuws, interviews en events

Gutalax, Spasm & Guineapig @Baroeg Rotterdam

Afgelopen woensdag kon je terecht voor een echt feestje in de Baroeg. Hierbij kon je even totaal vergeten dat het doordeweeks was. Wie ondertussen nog niks van Gutalax voorbij heeft horen komen heeft zeker wat gemist. Van dixi’s die het publiek in worden gegooid tot wc borstels en opblaas dieren Gutalax heeft het allemaal. Ze zingen over niks anders dan shit maar dan hier en daar wat ”mooier” verwoord. Hierbij werden ze gesupport door de enige echte Spasm die ook op hun tijd het publiek weet te amuseren. De opener was de Italiaanse goregrind band Guineapig.

Guineapig

Guineapig begon deze avond als eerste te spelen. Guineapig is een band die de afgelopen jaren steeds meer vooruitgang boekt. Ze maken gewoon een potje goregrind zonder er iets aan of op. Dus eigenlijk een snoeihard potje herrie. Ze vielen hierdoor wel op wegens het grote contrast vergeleken met Gutalax en Spasm die alles uit de kast pakken. Hier en daar merkte je wel dat het publiek niet echt enthousiast was. Het duurde een tijdje voordat het opgang kwam. Het is knap om te zien hoe ze zich met drie man redden waarvan de gitarist en bassist ook de vocalen met elkaar afwisselde. Kortom Guineapig was een leuke opener maar het was gewoon duidelijk dat het publiek meer kwam voor Gutalax en Spasm.

Spasm

Net zoals Gutalax komt Spasm uit Tsjechië. Hun proberen ook op hun tijd het publiek mee te sleuren in hun thema. Hoe de zanger op het podium staat is ook al een show op zich. Ze weten bijna 20 jaar het publiek van goregrind te voorzien. Hun laatste album was Pussy (de) Luxe waar ze uiteraard nummers van speelde. Het publiek was vanaf het eerste moment dat hun begonnen te spelen helemaal los. Ook hun weten zich te redden met maar drie man op het podium. Althans meestal waren er meer man op het podium wegens het actieve stagediven. De pit en polonaise was ook lekker op gang. Dit allemaal was al een spektakel om te zien. Net zoals voorgaande band speelde ze een set van maar 40 minuten. Eigenlijk veel te kort omdat de sfeer veel te goed is. Kortom een geniale band met bijzondere teksten en beelden die ik soms even wil vergeten. Oja en voor de liefhebbers waren er gratis condooms.

Gutalax

Na een korte ombouw pauze was het tijd voor Gutalax. Het viel dit keer redelijk tegen met hoe weinig accessoires er mee was genomen door het publiek. Normaal gesproken barst het van de opblaas dingen en dit keer bleef het voornamelijk beperkt met glow in the dark sticks en confetti. Ook het toiletpapier bleef een keer bespaard, wat echt een wonder was. Gutalax weet al jaren het publiek te vermaken met goregrind die over niks meer of minder gaat dan shit. Zo luid ook hun laatste album Shit Happens. De mannen van Gutalax weten altijd een kenmerkend feestje te geven waar alles uit de kast wordt gehaald. Toen ze begonnen te spelen was het feestje wel echt op zijn hoogtepunt.

Al vanaf de eerste noten barstte de pit los en kwamen de stagedivers tevoorschijn. Ook werd er zo nu en dan meegezongen door het publiek met de nummers die verstaanbaar zijn. Natuurlijk ging iedereen los op nummers zoals ”Toi Toi Story”, ”Fart, fart Away” en ”shitbuster”. Deze avond was kortom knallend maar wat wel jammer was, was de korte sets die alle bands speelde. Bijna elke band heeft niet de volle 40 minuten gespeeld, maar ze hebben er wel een mooi feestje van gemaakt.

18 Shares

Verder Bericht

Vorige Bericht

© 2020 White Room Reviews

Thema door Anders Norén