White Room Reviews

CD-, DVD- en concertreviews, nieuws, interviews en events

New York State Of Mind @Zuiderparktheater Den Haag

Het was de tweede dag van de zomer, maar de temperaturen waren alsof het al weken hoogzomer was: zaterdag 22 juni. Beter weer kon men niet treffen voor een buitenconcert. En wat voor één. Alexander Broussard en Tim Akkermans zouden met hun bands in het Zuiderparktheater te Den Haag een concert geven. Niet zomaar een concert, maar eentje in het kader van New York State Of Mind. White Room Reviews was erbij.

Wie New York State Of Mind zegt, zegt Billy Joel. Dat klopt ook. Alexander Broussard en zijn 003 band zouden een show geven waarin Billy Joel centraal stond. Omdat tijdens één van de concerten in New York Bruce Springsteen een duit in het zakje kwam doen, zou Tim Akkermans en zijn Ivy League een set met nummers van The Boss spelen. Wat wenste men nog meer?

Voor wie niet bekend is met het Zuiderparktheater, dat is een gezellig podium in het Haagse Zuiderpark. De halfronde tribune doet denken aan een klein amfitheater, waarbij men neer kijkt op het podium. De tribune was tijdens het eerste deel van de show nog lekker in de zon gehuld, waardoor het niet alleen muzikaal gezien goed vertoeven was. Ook moet er een compliment worden gemaakt. Het Zuiderparktheater draait grotendeels op vrijwilligers en die bleken vriendelijk en behulpzaam. Kortom, een fijne locatie voor dit soort evenementen.

Klokslag acht uur was het Alexander Broussard die achter zijn vleugel ging zitten. Samen met zijn band begon hij aan een sterke set, waarbij hij af en toe ook nog het publiek vermakelijk toesprak. De set bestond natuurlijk louter uit nummers van Billy Joel. Waar veel mensen eigenlijk voor The Boss waren gekomen, bleken meer nummers bekend dan vooraf gedacht. Eén van de hoogtepunten was ‘New York State Of Mind’. De versie, waarbij Tim Akkermans ook op het podium in de rol van Bruce Springsteen kroop, was erg intens en het einde liet ook goed zien dan men te maken had met muzikanten die passie voor de muziek hebben. Talloze hits – ‘Just The Way You Are’, ‘ werden om de oren geslingerd van het publiek, maar ook ietwat minder bekende songs bleken het goed te doen. Waar Alexander Broussard complimenten voor zijn performance, pianokunsten en gitaarspel verdient, was het ook de saxofonist van dienst die hoogstaande prestaties leverde. Naast de saxofoon en andere blaasinstrumenten, bleek hij ook nog gitaar, piano en mondharmonica te beheersen. Na ‘Uptown Girl’ verdween dit gezelschap onder een welverdiend applaus van de bühne.

Nadat er nog een groepsfoto was gemaakt, was het de beurt aan Tim Akkermans en The Ivy League om een set met nummers van Bruce Springsteen te spelen. In die set, waarin de frontman de energie van zijn tijd in Di-Rect nog steeds niet te zijn verloren, liet hij de vele gezichten van de Amerikaanse rockster zien. Het aanstekelijke ‘Badlands’, het mooie ‘My Hometown’ en natuurlijk het indrukwekkende ‘The River’, waarmee hij zijn set afsloot, konden aangestipt worden als hoogtepunten. Echter, daarmee zou de gehele set tekort worden gedaan.

De toegift was misschien wel het echte hoogte punt van de avond. Alle leden van beide bands waren op het podium. Dat betekende dat er onder andere twee drummers, twee bassisten en twee saxofonisten op de planken stonden. En natuurlijk twee frontmannen. Eerst was het ‘Born In The U.S.A.’ waarmee het publiek werd vermaakt. Daarna was het, hoe kan het ook anders, ‘The Pianoman’ waarmee deze mooie avond op een geweldige wijze werd afgesloten. Het publiek stond inmiddels voor het podium en deinsde mee op de bij iedereen bekende klassieker. Een betere manier om zo’n fijne avond af te sluiten, bestaat er haast niet.

65 Shares

Verder Bericht

Vorige Bericht

© 2020 White Room Reviews

Thema door Anders Norén