White Room Reviews

CD-, DVD- en concertreviews, nieuws, interviews en events

Rocktoberfest 2019 @Harderwijk

Oktober, de maand die in het teken staat van vele liters alcohol die genuttigd moeten worden. En uiteraard kan dit op meerdere bierfestivals. Rocktoberfest bestaat uit een combinatie van veeeeeel alcohol met een stevig potje metal. Wie zou dit nou niet willen?

Om 14:00 gingen de deuren open voor iedereen. Binnen no time gingen de liter glazen gevuld weg bij de bar en was het tijd voor Bloodmoon. Bloodmoon is een deathmetal bandje die in een korte set hun nummers weten door te knallen. De nummers werden in rap tempo gespeeld vol met passie en energie. Zeker een opener die direct de sfeer los laat barsten. Na een goed potje deathmetal kon je terecht bij Tjuster voor black metal. De Friese mannen beginnen redelijk actief het podium te veroveren. Veel headbangen en actief mee doen deden ze zeker. De muziek die ze maken is meeslepend en atmosferische. Ze komen wel het podium op met een wat typerende black metal look, maar kortom was het een lekkere set.

Tjuster

Toen was het tijd voor de eerste buitenlandse band namelijk Rexoria uit Zweden. Deze band was hier vandaag erbij om hun debuut show te geven van hun splinternieuwe album Ice Breaker. Rexoria weet al meer dan 10 jaar melodic heavy metal te verkopen aan metalheads. Jammer genoeg verliep dit niet super soepel. Op een geven moment deed de gitaar het ook niet meer. Soms leek het alsof de zangeres niet meer precies wist wat ze moest doen en ging ze een beetje dansen. Het was een goede poging, en zonde dat het niet 100% goed verliep. Wie nog niet The Heritance heeft gezien mist een stevig potje metaal. Deze band weet keer op keer te knallen. De bombastische riffs komen erg hard binnen. Het publiek wist uiteraard wel raad met een bandje als The Heritance, en zo was de pit geopend. Het licht was soms wat aan de karige kant maar desondanks was de rest top.

Eerder dit jaar zagen we ze al knallen in de DB’S maar nu was het de tijd om ze te zien op Rocktober, dit is niemand anders dan de Belgische Poseydon. Er was vanaf het begin al redelijk veel rook waardoor het soms net iets te veel was. De band had dit keer nog wat nieuwe podium attributen meegenomen waarvan een microfoon standaard met doodshoofden erop. Net zoals laatste keer dat ik ze zag is er een fijne sfeer die ondersteund wordt door knallende death/thrash riffs. De band laat zich kenmerken aan de net wat te strakke broeken en scheurende riffs. Inferum is een naam die regelmatig hoort voorbijkomen. Deze band weet wat de ingrediënten zijn voor een hard potje herrie. Eerder dit jaar hadden ze al een grandioos debuut optreden gegeven die goed in de smaak viel. En dit keer hebben ze het weer overtroffen. Wat sowieso goed is, is dat deze keer niet de brandalarmen bij hun afgingen 😉 In conclusie een jonge band die weet hoe ze moeten knallen en waard zijn om in de gaten te houden.

Als er een deathmetal band de laatste jaren gegroeid is, is het Graceless wel. Graceless staat gegarandeerd elke keer weer voor een meeslepend potje old school death/doom. Ondanks dat de band maar drie jaar oud is weten ze allemaal goed wat ze moeten doen om een set tot een waar succes te maken. De knallende deathmetal riffs die worden afgewisseld door melodieuze stukken zitten goed in elkaar. Ondertussen komen we aan bij de een-na-laatste band The Monolith Death Cult of afgekort TMDC. Op album weten de heren van TMDC al te knallen maar live komt het spektakel tot leven. Met een lichtshow waarvan de sfeer van de muziek daadwerkelijk begint te leven. De band speelt strak, en met strak bedoel ik echt strak. Ze spelen mee met geluidsfragmenten en elke keer weten ze weer goed uit te komen met maten. Het lijkt soms wel alsof het zo simpel is als ademen. Het was zeer vermakelijk.

En toen was het tijd voor Debauchery. Iets waar iedereen op heeft gewacht. Jammer genoeg was deze hele dag 45 minuten uitgelopen waardoor we vrij weinig hebben meegekregen van Debauchery. Dit wegens het OV. Kortom het Rocktoberfest is een festival dat elke keer weer met succes tot een einde komt. Elk jaar weten ze weer een heerlijke combinatie van verschillende genres voor ons klaar te zetten. Het was weer echt genieten.

0 Shares

Verder Bericht

Vorige Bericht

© 2020 White Room Reviews

Thema door Anders Norén