White Room Reviews

CD-, DVD- en concertreviews, nieuws, interviews en events

The Obnoxious, Emergendizer, Malad @Musicon, Den Haag

Vrijdag 22 november. De plannen waren gemaakt. The Obnoxious zou spelen in de Musicon te Den Haag. Naast deze Rotterdammers zouden ook Emergendizer en Malad de bühne bestijgen in de immer gezellige club. White Room Reviews zou daar van de partij zijn. Echter werd de ondergetekende rond het avondeten gevraagd om met zijn eigen band (welke op Haags Metaal in de Musicon nog zonder hem in de gelederen speelde) te spelen in het Paard. Toch werd na die show met spoed de tram richting halte Monninckendamplein genomen.

Doordat de drummer van Malad ook in de headliner van de dag, The Obnoxious, speelt, was het programma omgegooid. Emergendizer had de avond geopend en Malad speelde als tweede. Hierdoor moest de show van Emergendizer, welke eerder dit jaar nog op het door White Room Reviews georganiseerde March Of The Black Horse speelde, worden gemist. Ongetwijfeld maakten Gert Jan en zijn mannen er een energieke show van.

Bij binnenkomst was Malad al aangekomen bij het einde van haar show. Duidelijk was dat deze band, waar de hardcore duidelijk in de aderen zit, de boel flink opzweepte. Ondanks dat er echt wel meer mensen hadden mogen – lees: moeten –  afreizen naar de Musicon, sloeg deze relatief nieuwe band de noten flink raak. Dat is ook niet gek gezien er leden van onder andere Backfire en The Obnoxious in spelen.

De show van The Obnoxious was echter wel de enige show van deze avond die in zijn geheel kon worden genoten. Onder aanvoering van Arie beukte deze band er flink op los. De mensen die er waren, hadden het duidelijk naar hun zin. Enkele punkers vulden de ruimte tussen het podium en de toekijkende menigte.
Een bijzonder moment in de set van The Obnoxious was toen Emergendizer-zanger Gert Jan een nummertje kwam meedoen. Twee energieke vocalisten on stage! Op die manier heeft de ondergetekende Gert Jan toch nog even in actie zien komen.

Voor The Obnoxious zit het jaar er bijna op. Arie vertelde het publiek dat men de studio in zal gaan voor een nieuwe plaat. Daarna zullen de Rotterdammers pas weer het podium bestijgen. Wie deze band vanavond heeft gezien, weet dat dat een moment is om naar uit te kijken.

34 Shares

Verder Bericht

Vorige Bericht

© 2020 White Room Reviews

Thema door Anders Norén