Reviews

Overdrivers (FR)
9 uur 54 min geleden
Whispering Sons (BE)
12 uur 8 min geleden
Vinyl Floor (DK)
12 uur 27 min geleden
Acrid (NL)
14 uur 24 min geleden
Benighted (FR)
15 uur 27 min geleden
Threshold (UK)/ The Silent Wedding (GR)/ Maxxwell (CH)
16 uur 43 min geleden
Soulfly (USA)
20 uur 2 min geleden
Embers of Oblivion (NL) + Acrid (NL)
2 dagen 10 uur geleden
Paceshifters (NL)
6 dagen 7 uur geleden
Einherjer (NO)
6 dagen 7 uur geleden
Nirnaeth (FR)
6 dagen 8 uur geleden
The Sore Losers (BE)
1 week 13 uur geleden
Summer Storm (FR)
1 week 13 uur geleden
Kadavar (DE)
1 week 15 uur geleden
Delise (NL)
1 week 17 uur geleden
Moonshine Oversight (FR)
1 week 17 uur geleden
Thorium (BE)
1 week 18 uur geleden
Last Of Us (BE)
1 week 1 dag geleden
Møster! (NO)
1 week 3 dagen geleden
Drop Dead (FR)
1 week 3 dagen geleden
Enemy Of The Enemy (FR)
1 week 3 dagen geleden
Genus Ordinis Dei (IT)
1 week 3 dagen geleden
Ottone Pesante (IT)
1 week 3 dagen geleden
Gang (FR)
1 week 4 dagen geleden
Shining (NO)
1 week 5 dagen geleden
Minsk (USA)/ Zatokrev (CH)
1 week 6 dagen geleden
The Joy Formidable (UK)
1 week 6 dagen geleden
Thron (DE)
1 week 6 dagen geleden
Dead End (NL)
2 weken 10 uur geleden
Asbest (CH)
2 weken 11 uur geleden

Mike Patton + Dave Lombardo = Dead Cross. Die formule moet inmiddels wel bekend zijn bij de metalhead. De iconen van respectievelijk Faith No More en Slayer Afgelopen jaar kwam hun debuutplaat uit, terwijl dit jaar een 10” is verschenen. Na fenomenale shows op Graspop Metal Meeting en Hellfest was het op dinsdag 26 juni de beurt aan de Effenaar te Eindhoven. White Room Reviews was erbij.

Voordat het de beurt was aan Dead Cross, speelden de labelgenoten Dälek. Dat labelgenoten niet direct betekent dat het ook stijlgenoten zijn, was duidelijk. Dälek bleek een duo dat bestaat uit een dj en mc. Die laatst genoemde rapte er flink op los, terwijl hij ondertussen ook nog middels wat knopjes de muziek van bijgeluiden voorzag. Dat menig metalhead het lastig te verteren vond, resulteerde in veel stilstaande bezoekers. Een klein deel wist echter wel raad met de muziek van Dälek. Onder andere de voor de bijgevoegde foto’s verantwoordelijke man vatte het geheel als erg positief op. Dan is het duidelijk dat smaken verschillen.

Dälek

Het was rond half 10 toen ineens vier mannen op het podium verschenen. Vier waar het gros van de bezoekers speciaal voor was gekomen. Dead Cross. Mike Patton ging snel startklaar staan zodat de furie kon beginnen. ‘Seizure And Desist’ zette de zaal in vuur en vlam. De opener van Dead Cross werd daarna snel gevolgd door ‘Idiopathic’ en ‘Obedience School’. Dat Dead Cross het eerste album bijna van begin tot eind qua volgorde als op de plaat zou spelen, is een publiek geheim. Dat doen ze immers heel vaak. De energie waarmee Mike Patton over het podium beweegt, is aanstekelijk. Echter, bassist Justin Pearson en gitarist Michael Craine doen er niet voor onder. En dan is er nog Dave Lombardo. De heerser van de dubbele bass bleek ook tijdens de show in de Effenaar nog altijd een heerser achter zijn kit. Mike Patton en Justin Pearson spraken nog hun bewondering uit over de kunsten van Lombardo. Die laatst genoemde komt overigens ook nog zelf aan het woord als Mike Patton hem een grap laat vertellen. Dat gebeurt in het Spaans.
Een van de meest opvallende momenten uit de set van Dead Cross was het moment dat Mike Patton na een matige reactie van het publiek op een tracks die niet bij iedereen bekend is, aankondigt dat ze het dan nog wel een keer spelen. In tegenstelling tot wat iedereen dacht, speelde Dead Cross het nummer nogmaals. Helemaal. Daarop volgde wel meer applaus.
Op dat moment waren van Dead Cross alleen nog ‘Gag Reflex’ en de single ‘Church Of The Motherfuckers’ te spelen. Daarna was het over. Tenminste, het viertal ging van het podium. Bij terugkomst volgde na wat noise Slayers ‘Raining Blood’ om deze te eindigen in ‘Epic’ van Faith No More. Het slotakkoord was Dead Cross’ versie van Dead Kennedy’s’ ‘Nazi Punks Fuck Off’. Die werd dan weer wel luidkeels meegebruld door de menigte.
Rond half elf was het gedaan. De band ging onder luidt applaus van de bühne, waarbij Justin Pearson via de voorkant vertrok om nog door het publiek te dansen. Dead Cross had de hoge verwachtingen meer dan waargemaakt. Vier sublieme muzikanten die samen elkaars krachten alleen maar versterken. Dead Cross is misschien wel genialer dan menig aardbewoner door heeft.Dead Cross Effenaar

Dead Cross

Meer foto's binnenkort op onze nieuwe Facebook-pagina. Like die hier.

Adreswijziging

Let op: het adres van de redactie is veranderd. Check hiervoor 'contact', onderaan deze site. 

Festerfest

Like us on Facebook

Wij zoeken jou!

Wij zijn op zoek naar enthousiaste muziekliefhebbers om ons team te versterken. Mail ons voor verdere informatie.

  • Sign in with Twitter

Zoek

Doorzoek White Room Reviews advanced