Reviews

Epica (NL)
7 uur 9 min geleden
Hillsphere (NL)
1 dag 10 uur geleden
Florian Grey (DE)
1 dag 12 uur geleden
Bombino (NER)
1 dag 15 uur geleden
Sick n' Beautiful (IT)
1 dag 17 uur geleden
Chelsea Grin (USA)
2 dagen 5 uur geleden
Crossfire (FR)
2 dagen 12 uur geleden
Vox System (BE)
2 dagen 13 uur geleden
Vera Jonas (HUN)
2 dagen 14 uur geleden
Powerwolf (DE)
2 dagen 14 uur geleden
Lich King (USA)
5 dagen 4 uur geleden
Sahon (KOR)
1 week 7 uur geleden
DevilDriver (USA)
1 week 1 dag geleden
Hyrgal (FR)
1 week 1 dag geleden
Unkh (NL)
1 week 2 dagen geleden
Cold Snap (HRV)
1 week 4 dagen geleden
Dead Cross (USA)
2 weken 4 dagen geleden
The Night Flight Orchestra (SWE)
2 weken 4 dagen geleden
Madball (USA)
2 weken 4 dagen geleden
Immortal (NO)
2 weken 6 dagen geleden
Mother Bass (NL)
2 weken 6 dagen geleden
Otzeki (UK)
2 weken 6 dagen geleden
Paradise Lost (UK)
2 weken 6 dagen geleden
Cayne (IT)
2 weken 6 dagen geleden
Helge Iberg (NO)
2 weken 6 dagen geleden
Marduk (S)
3 weken 17 uur geleden
Street Dogs (USA)
3 weken 1 dag geleden
Khemmis (USA)
3 weken 4 dagen geleden
Bekken & Gjems (NO)
3 weken 4 dagen geleden
Kornstad + Kork (NO)
3 weken 4 dagen geleden

Het is alweer even geleden dat ik Apparition aan het werk zag. Eerlijk gezegd ben ik nooit echt groot fan van de band geweest, men was geinspireerd door Opeth, niet echt mijn favoriete band. Toch was het destijds goed toeven in Den Haag, een gegeven dat voor een groot deel te verklaren is door de consumptie van bepaalde brouwsels. Net als deze éénmalige reünie overigens. Het was namelijk op een whisk(e)y-avondje dat het idee ontstond om na vijf jaar afwezigheid weer eens op de planken te staan. Uit nostalgische overwegingen ben ik er vanavond ook weer bij.

Als eerste speelt de band Nox Aerna, men speelt melodieuze death metal met keyboards. Omdat men vroeger ook al diverse malen het podium deelde met Apparition is men uitgenodigd om vanavond de spits af te bijten. Wat opvalt is de luchtige benadering van het genre, zowel muzikaal als qua performance. Er worden dus veel grapjes gemaakt, er wordt gelachen en de sfeer zit er gedurende het hele optreden goed in. De meegereisde fans zorgen ervoor dat ondanks dat het niet heel druk is (er zijn tegelijkertijd in Den Haag diverse andere festiviteiten, zoals een gratis optreden van Vanderbuyst in ’t Paard) er toch zeker niet van een gezapige publieksreactie kan worden gesproken. Men musicieert verder heel behoorlijk, het geluid staat goed afgesteld (het is daarom terecht dat ook voor de geluidsmannen een applausse wordt gevraagd) en hoewel dit type death metal niet echt mijn stijl is, kan ik er niet omheen dat men een goede indruk achter laat. Ik kan me dan ook zo voorstellen dat er weer wat exemplaren van het nieuwe album zijn afgezet vanavond.

Vervolgens dan Apparition. Wat direct opvalt is dat het geluid nog een tikkeltje vetter staat afgesteld dan bij de voorgaande band. Bij de sfeervolle muziek die Apparition maakt, is dat uiteraard belangrijk. Verder vallen met name het basspel, de brute vocalen en de leadgitaar in positieve zin op. Het publiek is ook tijdens het optreden van Apparition behoorlijk enthousiast. Het smaakt me vandaag een stuk beter dan mijn geheugen van tevoren had gereproduceerd, maar goed, dat geheugen is ook niet gepaald beter geworden van de betreffende avonden. Er wordt voornamelijk gespeeld van het – in het kader van mijn vorige opmerking toepasselijk getitelde – enige full length album Reminiscence en ik meen één nummertje van de demo. Daarnaast wordt een cover gespeeld van Opeth die ik niet erg geslaagd vind. Het is altijd lastig als een band het grote voorbeeld covert. Dat is op dat vlak toch niet te overtreffen. Nee, geeft mij dan maar de Rolling Stones cover waarmee wordt afgesloten (Paint It Black) en waar men wel een geheel eigen, bijzondere draai aan geeft. Al met al smaakt dit optreden zeker naar meer…

 

 

Adreswijziging

Let op: het adres van de redactie is veranderd. Check hiervoor 'contact', onderaan deze site. 

Like us on Facebook

Wij zoeken jou!

Wij zijn op zoek naar enthousiaste muziekliefhebbers om ons team te versterken. Mail ons voor verdere informatie.

  • Sign in with Twitter

Zoek

Doorzoek White Room Reviews advanced