White Room Reviews

CD-, DVD- en concertreviews, nieuws, interviews en events

Baroeg in het klein te vinden in Miniworld

Leestijd: 2 minuten

Op 6 mei 2021 bestond Poppodium Baroeg in Rotterdam maar liefst veertig jaar. Het succes van Baroeg is ook Miniworld Rotterdam opgevallen. Miniworld is dit jaar 15 jaar open voor publiek, dus Baroeg en Miniworld bundelen hun jubilea met een grootse onthulling. Directeur Marc van Buren, die zelf een groots muziekliefhebber is, is de samenwerking met Baroeg aangegaan om Baroeg als eerste poppodium een maquette in Miniworld te geven.

De maquette is gemaakt door modelatelier teamleider en Baroeg bezoeker Dido Geluk. Naast Baroeg is muziekfestival Metropolis ook te zien in Miniworld, maar Baroeg is officieel het eerste poppodium met een maquette op deze locatie.

De maquette van Baroeg is interactief gemaakt met een drukknop. Bij het drukken op de knop gebeuren er bijzondere dingen in Baroeg. Dat is inclusief muziek. Er is muziek gebruikt van de Rotterdamse bands Cenobites, Die Nakse Bananen, Thanatos en Officium Triste. Zij hebben allen al meerdere malen in Baroeg gespeeld.

Baroeg 40 jaar

Baroeg werd vorig jaar verkozen tot Echt Rotterdams Erfgoed en zette een samenwerking op met Rotterdamse schoenenwinkel Mascolori, kledingwinkel WolffBlitz en kunstcollectief Monkidoe dat ook verantwoordelijk was voor de kenmerkende graffiti op het Baroeg pand. Later dit jaar releast Baroeg met deze partijen een exclusieve schoenen- en kledinglijn. In samenwerking met galerie / erfgoedlab DIG IT UP werd een tentoonstelling opgezet over 40 jaar Baroeg. Die werd wegens succes verlengd. Tot slot komt er ook nog een boek uit over 40 Jaar Baroeg.

De maquette wordt op woensdag 6 juli feestelijk onthuld in Miniworld. Entreetickets zijn te krijgen via de site van Miniworld.

Baroeg Miniworld

BAROEG ONLINE

Website

Ralf W.
Volg!
Laatste berichten van Ralf W. (alles zien)
0 Shares

Verder Bericht

Vorige Bericht

© 2024 White Room Reviews

Thema door Anders Norén