White Room Reviews

CD-, DVD- en concertreviews, nieuws, interviews en events

Baroness exclusief naar 013 Tilburg

Leestijd: 2 minuten

Waar Baroness ooit begon als (overigens fantastische) sludge en stonermetalband is het geluid van de band met het album unieker geworden. Met het dubbelalbum ‘Yellow & Green’ lieten de Amerikanen al zien meer te willen dan te blijven hangen in hun eigen niche en ‘Purple’ uit 2015 is bij vlagen zelfs aanstekelijk.

Tussen die 2 albums geraakte de band dan ook in een verschrikkelijk busongeluk in Engeland, waar ze van een viaduct 9 meter naar beneden stortten. Wonderwel overleefden iedereen het, maar het liet zware sporen na op de band. Vandaar dat ‘Purple’ bij vlagen zelfs positief klinkt: het voelde als een soort hergeboorte.

De eerste show na het ongeluk was in 013 en frontman John Baizley was curator op Roadburn 2017 – Baroness was dat jaar tevens headliner. Inmiddels is het nieuwe album ‘Gold & Grey’ uit en ook hier is de sound van de band moeilijk te definiëren: ergens tussen de stoner en sludge uit hun beginjaren en prog, psych en post-hardcore in. Unieke band met een sterke band met Tilburg. 013 is trots dat ze weer terugkeren naar onze zaal.

Baroness doet komende zomer vooral festivals aan. Daarom is deze clubshow bijzonder. In Luxemburg speelt de band ook als voorprogramma van Gojira een clubshow. Verder reist Baroness vooral langs grote festivals.

Kaarten voor deze show op 22 juni zijn te koop via de site van 013.

0 Shares

Verder Bericht

Vorige Bericht

© 2024 White Room Reviews

Thema door Anders Norén