White Room Reviews

CD-, DVD- en concertreviews, nieuws, interviews en events

‘Beest’ beestachtige nieuwe single Fleddy Melculy

Aan stilzitten heeft Fleddy Melculy een even grote hekel aan als, pakweg, scroll naar onder **

Het is daarom dat dit gevierde Belgische metal fenomeen krap amper twee weken na de vorige single-video ‘De Hel Niet Gezien‘ alweer zijn 4e single van het aankomende album ‘Sabbath Fleddy Sabbath’ uitbrengt. Met een bijgaande video die het begrip ‘tof’ herdefinieert.

Frontman Jeroen Camerlynck: “Waar ‘De Hel Niet Gezien’ een duidelijk serieuzere kant van de band liet zien, is de beestachtige single ‘Beest’ dan juist weer pure oldschool Fleddy Melculy. Deze keer is het onderwerp reïncarnatie. Bestaat dat wel? Zo ja, bij wie moet je daarvoor zijn om dat te regelen? In wat of wie kom je dan weer terug tot leven? Kom ik terug als de koning van België of als een schurftige straathond in een Braziliaanse sloppenwijk?”

** zie hier Fleddy’s grote aversie- en ergernissenlijst: de kont van Anouk; Fiat Multipla; katers; Ikea; dat een potvis geen vis is; ISIS; het drumspel van Lars Ulrich; domme mensen; gepensioneerden in de supermarkt; Michael J. Fox die ernstig ziek is; Maggie De Block als minister van Volksgezondheid; de katholieke kerk; de mondiale financiële crisis van 2008 waar we collectief niets van hebben geleerd; jazz; de mondiale stuitende domheid en hebzucht; protesterende boeren die door snelwegblokkades kilometers lange files veroorzaken; virtual influencers; lege broodmachines; fashionista’s; BMW-rijders; kutrocksterren; de metalpolitie; obesitaristische meisjes; huurachterstand; selfie-makers; BieberfansdieMetallicashirtsdragen; Trump-stemmers; vis etende vegetariërs; de nieuwe muzikale stijl van Bring me the Horizon; rommelmarkten op straat. And then some.

Voor wie het nog niet door heeft: allemaal heel veel tongue-in-cheek als kapstok voor een nieuw hoofdstuk waarin Fleddy Melculy nog verder gaat in song writing. Het resultaat is wellicht het hardste en meest agressieve album van de familie Melculy up to date, maar tegelijk ook de meest melodieuze en toegankelijke plaat tot nog toe. Het artwork is een eerbetoon aan het legendarische ‘Sabbath Bloody Sabbath’ album van Black Sabbath uit 1973.

Tracklist
1. Dimebag II
2. De Wereld Is Wondermooi (Feat. Sven Dc From Aborted)
3. Fuck Uw Vrienden
4. Damn Tam Tam (Feat. Franky Dsvd From Channel Zero)
5. STOP!
6. De Hel Niet Gezien
7. Beest
8. World Wide Weg
9. De Metalpolitie (Feat. Goe Vur In Den Otto)
10. Judas
11. Nederhel vs Helgië (Feat. X-Raiders)
12. Melculië (De Flebançonne)
13. Strength Unity B*F* R*Ll
14. Tattoorage
15. Kutrockster

Volg!
Laatste berichten van Ralf W. (alles zien)
0 Shares

Verder Bericht

Vorige Bericht

© 2021 White Room Reviews

Thema door Anders Norén