White Room Reviews

CD-, DVD- en concertreviews, nieuws, interviews en events

‘Black’ nieuwe video Wax Mekanix

Leestijd: 2 minuten

Het was één van de opvallende releases die aan het begin van dit jaar besproken is op deze site: Mobocracy van Wax Mekanix. Van die plaat heeft Wax Mekanix nu een video voor de afsluiter van de schijf, ‘Black’, op het wereldwijde web gezet.

‘Black’ laat goed horen dat Wax Mekanix zich niet in een hokje laat duwen. Hij lijkt invloeden te halen uit de muziek van Primus, Frank Zappa en Tom Petty. Zappa lijkt met zijn geest duidelijk aanwezig te zijn geweest bij de opnames van deze track.

“This creepy, austere, exotic, nugget was written and recorded with my Crobot pals, Brandon Yeagley and Chris Bishop. We set out to fuse my vintage 20th century influences and experiences with their funky, groovy 21st century sensibilities. ‘Black’ is an ominous spanning of two centuries in 5 minutes and 5 seconds.” Check die video hier:

WAX MEKANIX

Achter deze naam schuilt Waxim Ulysses Mekanix. Hij is een Amerikaanse muzikant, performer en bovenal de oprichter van de cultband Nitro. Kortom, Wax Mekanix is een artiest in hart en nieren. Inmiddels maakt hij dus onder zijn eigen naam muziek. Deze plaat is dan ook zijn resultaat.

Mobocracy is uitgekomen via Electric Talon Records. Een leuk gegeven van deze plaat is dat Wax en zijn kompanen de muziek op verschillende plaatsen hebben opgenomen. Zelfs de auto heeft hier een bijzondere rol in gespeeld.

Wax Mekanix - Mobocracy

TRACKLIST MOBOCRACY

1.Blood in My Eyes 04:41
2.Victorious 04:51
3.All Freaks 02:59
4.Mad World 04:42
5.Ghostland 04:37
6.Black 05:05

WAX MEKANIX ONLINE

Bandcamp
Facebook

ELECTRIC TALON RECORDS ONLINE

Website

Wax Mekanix
Ralf W.
Volg!
Laatste berichten van Ralf W. (alles zien)
0 Shares

Verder Bericht

Vorige Bericht

© 2024 White Room Reviews

Thema door Anders Norén