White Room Reviews

CD-, DVD- en concertreviews, nieuws, interviews en events

C’est fini; Hyrgal sluit af met laatste single

Leestijd: 3 minuten

Ja, dat leest men goed. Hyrgal is klaar. De Franse band heeft bekend gemaakt ermee te stoppen, en wel per direct. In hun statement staat dan ook dat alle toekomstige events gecanceld zijn. Maar, Hyrgal zou Hyrgal niet zijn als hun slotakkoord niet groots was en dat doet men met een single.

Die single van Hyrgal is genaamd ‘Ode Orpheline’. De track is ook direct nog voorzien van een video. Die is hieronder de zien. ‘Ode Orpheline’ prijkt ook op de welbekende andere streamingsdiensten, maar dan moet men de video vol bezetten dames in een mooie, gedateerde setting wel missen.

Statement van de band

Today, our new single “Ode orpheline” is available on all streaming platforms. The lyrics video is available on our Youtube channel. This final venomous blow seals the end of Hyrgal. All future events are cancelled. Our merchandising remains available on our Big Cartel and Bandcamp. Hail to the great Death.

HYRGAL
2007 – 2024

Daarmee komt een eind aan een band die indruk heeft gemaakt met hun insteek op de black metal. De EP van afgelopen jaar zal daarom ook de laatste release zijn. Hyrgal had natuurlijk al moeten afzeggen voor Loud & Heavy, afgelopen vrijdag in Musicon, maar zal om deze reden ook dus in de toekomst niet meer daar op de bühne verschijnen. C’est fini.

Hyrgal in Lille

Het was in november van het afgelopen jaar toen de redactie van White Room Reviews naar Lille was gereisd. Aldaar werden Hyrgal, Miasmes en Räum aanschouwd in La Brat Cave. Dat Hyrgal toen nog live genoten is en dat de heren na afloop voor leuk gezelschap zorgden, is iets dat niet meer afgenomen wordt. Een bekend tv-programma zou zeggen: ‘Gelukkig hebben we de foto’s nog.’

Hyrgal -EP

TRACKLIST SESSIONS FUNÉRAIRES ANNO MMXXIII EP

1. Deuil éclair
2. Phalanges assassines
3. Epique spleen
4. Gorge blanche / Surin noir
5. 炎が秒を貪り食う場所 (Honō ga byō o musabori kuu basho)
6. Dark endless (Marduk cover)

HYRGAL ONLINE

Bandcamp
Facebook
Instagram

LES ACTEURS DE L’OMBRE PRODUCTIONS ONLINE

Website 
Webshop 
Facebook
YouTube 
Bandcamp

Ralf W.
Volg!
Laatste berichten van Ralf W. (alles zien)
0 Shares

Verder Bericht

Vorige Bericht

© 2024 White Room Reviews

Thema door Anders Norén