White Room Reviews

CD-, DVD- en concertreviews, nieuws, interviews en events

Eind van de wereld met de nieuwe video van Stake?

Het is Belgisch, het rauw en het perfecte medicatie voor de oren. Dan gaat het inderdaad om de vurige rockers van Stake, ooit Steak Nr.8., en die hebben een nieuwe video voor de wereld. En wat voor een video? Stake voert de mensheid mee naar post-apocalyptische sferen.

STAKE onthult namelijk de sombere, post-apocalyptische en Mad Max inspired video voor de single ‘Deadlock Eyes’. Het nummer is afkomstig van het nieuwe album LOVE, DEATH and DECAY. Dat album verschijnt op 30 september 2022 via Hassle Records wordt uitgebracht. Check hier die video.

Reactie

Geschreven middenin de lockdown reflecteert ‘Deadlock Eyes’ het collectieve gevoel van somberheid en wanhoop van de band rond een ongekende wereldwijde ervaring. Zanger/gitarist Brent Vanneste: “”Deadlock Eyes’ werd geschreven in het hart van de lockdown toen we vast zaten zonder licht aan het einde van de tunnel. De zwaarte van de riffs die we toen bedachten, weerspiegelen dit perfect.”

“Afgelopen zomer waren we uitgenodigd door The Ghost Collective om te infiltreren in Mutonia, Santarcangelo Di Romagna in Italië. Samen met een nest artiesten en The Mutoids zelf hebben we een week lang gewerkt aan een grote show waar het hele dorp bij kon zijn.” legt Vanneste uit. “Onze nieuwe video is een van de resultaten van deze uitzonderlijke creatieve excursie. We waren helemaal in de stemming terwijl we werden ondergedompeld in deze absurde Mad Max-bubbel. ‘Deadlock Eyes’ was de perfecte soundtrack voor deze uitzonderlijke reis naar Mutonia.

Om live te smullen

Natuurlijk is een plaatje en een single van Stake leuk, maar wat nog beter is, is Stake live ervaren. Dat bleek onlangs in de Botanique te Brussel wel. Wie dat heeft gemist, heeft wel geluk, want Stake heeft nog veel shows op de planning. Check hier die data.

08.09 Volt, Sittard (NL)
15.09 Merlyn, Nijmegen (NL)
16.09 Neushoorn, Leeuwarden (NL)
05.11 Le Delta Namen (BE)
16.11 Reflektor Luik (BE)
03.12 Wilde Westen Festival, Kortrijk (BE)
11.12 WMD, Waregem (BE)
17.12 Trix, Antwerp (BE)
15.01.2023 Headbangers Parade 2023 ‘s-Hertogenbosch (NL)

Stake 2022

STAKE ONLINE

Website
Facebook
Instagram

Volg!
Laatste berichten van Ralf W. (alles zien)
0 Shares

Verder Bericht

Vorige Bericht

© 2022 White Room Reviews

Thema door Anders Norén