White Room Reviews

CD-, DVD- en concertreviews, nieuws, interviews en events

Epica met Apocalyptica in 2020 naar AFAS Live

Leestijd: 2 minuten

Op vrijdag 11 december 2020 treedt de symfonische metalband EPICA (NL) met het Finse Apocalyptica op in AFAS Live in Amsterdam. Het is EPICA’s grootste Nederlandse show tot nu toe en daardoor extra bijzonder. Wheel (FIN) is de support-act.

De kaartverkoop voor deze ‘Epic Apocalypse’ show start aanstaande zaterdag 21 december om 10.00 uur via Ticketmaster.

EPICA
De band rondom mezzo-sopraan Simone Simons groeide in 18 jaar tijd uit tot een even populaire als gerespecteerde act van internationaal formaat met wereldwijd vele honderdduizenden trouwe fans. Op Facebook heeft EPICA bijvoorbeeld 2.2 miljoen volgers en de video ‘Cry For The Moon’ heeft inmiddels meer dan 37,5 miljoen views op YouTube.

Meerdere van EPICA’s albums piekten hoog in de album charts in onder anderen de Verenigde Staten, Duitsland, Frankrijk, Groot-Brittannië, Spanje, België en Nederland. Wereldwijd heeft de band meer dan 1 miljoen albums verkocht en het (7e) studio-album ‘The Holographic Principle’ uit 2016 eindigde zelfs op positie #22 van de world sales charts.

Inmiddels is EPICA een van Nederlands grootste muzikale exportproducten, iets wat het verkrijgen van de Buma ROCKS! Export Award in 2015 onderschrijft. De band is over de hele wereld een graag geziene live-act. Van Europa tot de VS en van Azie tot Midden- en Zuid-Amerika betreedt de band de podia van de meest prestigieuze clubs en festivals.

Eerder deze maand werd het boek(werk) ‘The Essence of EPICA’ uitgebracht. Het is een liefdevol gemaakt boek met onder meer zeldzame foto’s, memorabilia en persoonlijke en openhartige verhalen verteld door de band.

Voor het najaar van 2020 staat een nieuw EPICA album gepland. De show in AFAS Live bevat dus zonder twijfel veel nieuw werk. En met een nieuwe indrukwekkende productie wordt het een spektakel zoals nooit eerder bij EPICA te zien was.

Apocalyptica
Het Finse trio Apocalyptica werd bekend door cello-covers van o.a. Metallica en Slayer. Metal gespeeld met alleen cello’s en drums, maar zonder gitaar. Het maakt de band een van de meest aparte, maar ook populairste metalbands ter wereld. Ook Apocalyptica heeft een nieuw album aangekondigd, dat gepland staat voor voorjaar 2020.

EPICA & Apocalyptica – The Epic Apocalypse Tour
+ support: Wheel
Vrijdag 11 december 2020 | AFAS Live, Amsterdam

0 Shares

Verder Bericht

Vorige Bericht

© 2024 White Room Reviews

Thema door Anders Norén