White Room Reviews

CD-, DVD- en concertreviews, nieuws, interviews en events

Heideroosjes terug met ‘2020, de tering’

Vorig jaar meldde Heideroosjes zich terug aan het front, om te vieren dat ze 30 jaar geleden hun eerste akkoorden aansloegen. Het viertal was in 2012 gestopt met touren en hun tijdelijke terugkeer werd gewaardeerd: zowel Paradiso, Melkweg alsook de AB in Brussel verkochten uit in minder dan tien minuten tijd. Een aantal extra (uitverkochte) concerten volgden. Daarna parkeerden de Limburgers hun bus weer “voor een winterslaap”. Die rust onderbreken de heren van Heideroosjes nu voor de single 2020, de tering!.

‘2020, de tering’: een oudejaarsconference in twee minuut achtenveertig. Een ironische tirade: snel, energiek en spitsvondig zoals in hun jonge dagen. Of zoals zanger Marco Roelofs het in de tekst noemt: “Het sprookje van mondkapje en de boze wolf”. “We hadden helemaal niet de intentie om dit jaar iets uit te brengen” aldus de band, “maar wij zijn een punkrockband, we reflecteren op de maatschappij.” In recordtempo werd het nummer geschreven, opgenomen en gemixt. Marco: “Deze pus móest er gewoon uit!”

Bij deze, klik op de video hieronder om ‘2020, de tering’ van Heideroosjes te horen. Zojuist voor het eerst te horen op KINK. Nu te zien hieronder, via Youtube en de bekende social kanalen en vanaf morgenochtend ook op Spotify! 

Heideroosjes

Het is Nederlandstalig, het rockt als een malle en verdient een plaats in de vaderlandse geschiedenisboeken. Tenminste, als het om muziek gaat. Wie deze punkers niet kent, heeft ook niks met Paashazen. Er kan worden gesteld dat men dan redelijk onder een steen heeft geleefd, of zelfs doof is. Anyways, voor hen die het nog niet weten: Heideroosjes is terug. En hoe. Moge dat duidelijk zijn.

heideroosjes 2020 de tering

Heideroosjes online

Facebook
Website
Twitter

Volg!
Laatste berichten van Ralf W. (alles zien)
0 Shares

Verder Bericht

Vorige Bericht

© 2022 White Room Reviews

Thema door Anders Norén