White Room Reviews

CD-, DVD- en concertreviews, nieuws, interviews en events

Indonesische dames Voice Of Baceprot coveren Rage Against The Machine

Onlangs verscheen het nieuws dat Voice Of Baceprot toegevoegd was aan de line-up voor Wacken Open Air 2022. Toen bleek dat dit een Indonesische band betrof. Die band gaat volledig tegen het algemene beeld van de heavy muziek in. Voice Of Baceprot heeft nu een video online voor hun live cover van ‘Testify’ van Rage Against The Machine.

Voice Of Baceprot, welke het nummer van Rage Against The Machine in een eerder stadium ook al heeft opgenomen, bestaat uit drie dames. Alle drie zijn ze van Moslim komaf en dragen een hoofddoek. Dat zorgt er niet alleen voor dat ze een opvallende verschijning zijn in de wereld van metal, maar ook dat ze geconfronteerd worden met veel tegenstand. Zelfs de ouders van de drumster wilden niet dat ze zich inliet met de band.

Voice Of Baceprot

De groep is afkomstig uit het westelijk deel van Java. Ondanks dat Indonesië oogt als een land waar het geloof het straatbeeld bepaald, is gebleken dat de heavy muziek flink leeft. Dat is iets wat sowieso voor Azië geldt. Voice Of Baceprot zal op deze manier alleen maar meer mensen motiveren om de instrumenten op te pakken en aan de slag te gaan met het maken van muziek. Check hier hun liveversie van ‘Testify’.

Voice Of Baceprot online

Website
Facebook
Twitter

Volg!
Laatste berichten van Ralf W. (alles zien)
0 Shares

Verder Bericht

Vorige Bericht

© 2021 White Room Reviews

Thema door Anders Norén