White Room Reviews

CD-, DVD- en concertreviews, nieuws, interviews en events

‘Korrel Zout’ voor gouden Fleddy Melculy

Leestijd: 2 minuten

Goed nieuws uit het kamp van de Belgische metalband Fleddy Melculy. Van debuutalbum ‘Helgië’ uit 2016 werd in België onlangs het tienduizendste exemplaar verkocht. Dat betekent een gouden plaat dus. Tijdens een recente uitzending van podcast ‘Zware Klap’ op het Belgische radiostation Studio Brussel werd Fleddy-frontman Jeroen Camerlynck door de presentatoren als verrassing op de hoogte gebracht van dit heugelijke feit, waarna hij een Gouden Award in ontvangst nam.

Camerlynck: “Dit is natuurlijk de max! Ik wist wel dat we van ons debuutalbum een flink pak hadden verkocht maar niet dat het er zóveel zouden zijn. Fleddy goes gold dus, wauw! Onze dank gaat uit naar iedereen die aan ‘Helgië’ heeft meegewerkt en vooral aan eenieder die het album in huis haalde. En natuurlijk grote dank aan platenfirma Sony Music die al bijna een decennium in ons gelooft en kei- en keihard voor ons heeft gewerkt, met een gouden plaat als prachtig resultaat.

Fleddy goud

Korrel Zout

Méér nieuws uit het Fleddy-kamp! Eerder dit jaar bracht deze Belgische metalsensatie zijn nieuwe (4e) studio-album ‘Antichlist’ uit, die overigens doodleuk op #1 binnenkwam in de Belgische Ultratop album chart. De vijf antichlistenen deinsden er niet voor terug om met de albumtrack ‘Korrel Zout’ een heuse hiphop song uit te brengen waarop frontman Jeroen (zelf groot fan van hiphop) zeer verdienstelijk als rapper te horen is.

Jeroen: “Ik ben niet alleen met metal en hardcore opgegroeid maar ook met oldschool hiphop van bijvoorbeeld De La SoulBeastie Boys (de beste band ter wereld!), NWA en Public Enemy. Dus vonden we het collectief als band tijd om eindelijk eens een oldschool ‘Judgement Night’-achtige song op te nemen: een hiphop song met metal elementen. Dat werd ‘Korrel Zout’ (featuring DMC-wereldkampioen DJ Swordz) en die kwam terecht op ons meest recente album ‘Antichlist’ dat afgelopen maart uitkwam. We hebben daar drie remixen van gemaakt – waaronder een instrumentale versie en een radio-edit – die we nu uitbrengen als mini-EP, inclusief een nieuw geremixte single met bijgaande video die door Monsta werd geregisseerd. ‘Korrel Zout’ is een soort van ‘Ik Ben Kwaad’ part 2, en gaat net als spoken word ‘Behang’ over haat. Om precies te zijn: FUCK haat!

Fleddy Melculy live

23.09.23: Legends Live XL – Okegem (BE)
30.09.23: Mezz – Breda (NL)
01.10.23: Patronaat – Haarlem (NL)
13.10.23: Fluor – Amersfoort (NL)
21.10.23: Paard – Den Haag (NL)
01.12.23: Cactus club – Brugge (BE)
08.12.23: De Posthoorn – Hamont (BE)
10.12.23: Grenswerk – Venlo (NL)
22.12.23: Bilding sessions – Bilzen (BE)

Fleddy Melculy 2023

FLEDDY MELCULY ONLINE

Website
Facebook
Instagram
Twitter

0 Shares

Verder Bericht

Vorige Bericht

© 2023 White Room Reviews

Thema door Anders Norén