White Room Reviews

CD-, DVD- en concertreviews, nieuws, interviews en events

Legende Ozzy Osbourne knalt eerste single in tien jaar online

Leestijd: 2 minuten

“This is quite possibly the most important album I have done in a very long time, probably since ‘No More Tears’.”
Ozzy Osbourne

De legendarische Rock and Roll Hall of Fame inductee, Grammy-winnaar, zanger, songwriter en icoon Ozzy Osbourne brengt vandaag ‘Under The Graveyard’ uit, zijn eerste nieuwe solo single in bijna 10 jaar. ‘Under The Graveyard’ is een massieve ballad die eindigt als verschroeiende rocksong en staat op Ozzy’s aankomende album ‘Ordinary Man’ dat begin 2020 op Epic Records (Sony Music) verschijnt.

“Dit album was een geschenk van mijn hogere macht. Het is voor mij het bewijs dat je nooit moet opgeven”, zegt Ozzy. ‘Ordinary Man’ werd in Los Angeles opgenomen met album producer Andrew Watt (gitaar), bassist Duff McKagan (Guns N ‘Roses) en drummer Chad Smith (Red Hot Chili Peppers).

“Het begon allemaal toen [dochter] Kelly binnenkwam en me vroeg of ik aan een nummer van rapper Post Malone wilde werken”, legt Ozzy uit (hij scoorde onlangs een enorme internationale hit met Post Malone’s nummer ‘Take What You Want’). “Mijn eerste ingeving was ‘who the fuck is Post Malone?!’ Ik zocht Andrew [Watt] op en die zei dat we heel snel konden werken. Nadat we het nummer af hadden vroeg hij of ik interesse had in het opnemen van een volledig nieuw album. Ik antwoordde: ‘that would be fucking great, but now I am thinking I don’t want to be working in a basement studio for six months!’ En voor ik het wist was het album al af!”

“Duff [McKagan] and Chad [Smith] deden mee. We gingen overdag jammen en ik werkte de songs ’s avonds uit. Ik had eerder al tegen Sharon gezegd dat ik een nieuw album wilde maken, maar ergens in mijn achterhoofd was ik bang dat ik er de kracht niet voor had. Maar Andrew haalde het uit me. Ik hoop echt dat mensen er naar luisteren en ervan genieten, want ik heb mijn hart en ziel in dit album gestoken. ”

1 Shares

Verder Bericht

Vorige Bericht

© 2023 White Room Reviews

Thema door Anders Norén