White Room Reviews

CD-, DVD- en concertreviews, nieuws, interviews en events

Livetrack Marathon vanuit Markt Centraal online

Leestijd: < 1 minuut

Natuurlijk is alom bekend dat Marathon, de uit Amsterdam komende band, op 26 mei met hun eerste EP gaat komen. Dan gaat namelijk korte schijf die genoemd is naar de band de mensheid komen verblijden én warm komen maken voor de festivalzomer.

Nu heeft Marathon meer nieuws, want de band heeft een livetrack van hun sessie in Markt Centraal online gezet. Daarmee krijgt men een beeld van hoe deze groep de shoegaze, post-punk en rock absorbeert en verwerkt tot hun eigen sound. Overigens zal de release van de aankomende EP ook op die locatie zijn. Check daarom de single die ‘Tired’ heet hier.

OVER DE BAND

De kern van deze band bestaat uit Lennart van Hulst, Kay Koopmans en Nina Lijzenga. Kay en Lennart hebben elkaar op de middelbare school leren kennen, daar speelden zij samen in een bluesrock-bandje. Kort daarna leerde zij bassiste Nina kennen; Marathon was geboren. 

Op de zolder van Lennarts ouderlijk huis experimenteerde het trio met verschillende muziekstijlen. De focus lag op het experimenteren met verschillende geluiden met psychedelic rock als uitgangspunt. Zo ontstond de liefde voor shoegaze, krautrock en punk. De EP verschijnt 26 mei via V2 Records. Pre-order hem op deze loctaie.

Marathon 2023

MARATHON ONLINE

Website
Facebook
Instagram

0 Shares

Verder Bericht

Vorige Bericht

© 2023 White Room Reviews

Thema door Anders Norén