White Room Reviews

CD-, DVD- en concertreviews, nieuws, interviews en events

‘Meat Market’ herleeft met X Raiders

Leestijd: 2 minuten

Nieuwe single ‘Meat Market’ van X Raiders over een beruchte Amsterdamse ‘vleesnacht’ stelt identiteit op hypnotiserende wijze aan de kaak in beeldschone video.

Vers op je bord: de vlezige rock ’n roll van de X Raiders! De mannen staan bekend om hun extreme rock ’n roll, en voor hun nieuwste singel doen ze er nog een stapje ovenop. Geïnspireerd door een bizar feest in het Amsterdamse Club Church, filosoferen de mannen in hun nieuwe clip over wat het betekent om alle remmen los te gooien.

In de minifilm, geregisseerd door de Rotterdamse Mikki Sindhunata, presenteren ze een ultieme expressionistische wereld van fabrieken, identiteit en extreem verlangen. De video is op het Duitse heavy metal platform Rock Hard in premiere gegaan, en komt vandaag uit op alle streaming kanalen. 

“Meat Market is een feest dat voorbij gaat aan zelfs je wildste dromen.” schrijft Jaco, bassist van de band. “Het was voor ons de trigger om te denken over wat het betekent om te breken met de norm. En kan je eigenlijk wel breken met de norm? Dit komt ook terug in de stijl en compositie van de single: breken met de norm!” “Het gaat om vlees,” aldus ook zanger Daniel: “We’re just flesh, and nothing else! Meat Market is een lofzang aan de onontsnapbare vlezigheid van ons bestaan!”

Regisseur Mikki Sindhunata schrijft: “We are born with the primal instinct to crave the other human. Desires which need to be buried as we enter a world with rules, routine and judgement. We deal with the weight of identity: physical layers of our existence that we can adapt and multiply endlessly. But oppression of our primal being manifests itself in the extreme. This what I tried to portray: meat-craving humans fabricating themselves, carefully wrapping the authenticity of their existence in plastic.”

‘Meat Market’ is afkomstig van het tweede album van X Raiders, “Weltschmerz ’89”, dat op vrijdag 31 januari 2020 uitkomt. Diezelfde avond is de release show in de Melkweg, gevolgd door een clubtour. “Weltschmerz ’89” is live opgenomen in de Wisseloord Studio’s met Grammy-genomineerde producer Attie Bauw (Judas Priest/De Staat) aan het roer, die stelt: “Ze zijn met afstand de allerhardste band die ik heb opgenomen en geloof me, ik heb er veel opgenomen.”

2 Shares

Verder Bericht

Vorige Bericht

© 2023 White Room Reviews

Thema door Anders Norén