White Room Reviews

CD-, DVD- en concertreviews, nieuws, interviews en events

‘Nee’ spoedcursus assertiviteit Fleddy Melculy

De vijf antichlisten van de Belgische metalband Fleddy Melculy geven hun wat meer timide en schuchtere mannenbroeders op de nieuwe single ‘NEE!’ een spoedcursus assertiviteit. ‘NEE!’ staat op Fleddy’s nieuwe, vierde studio-album ‘Antichlist’. Dat album verschijnt op vrijdag 31 maart via Sony Music, waarna het sympathieke vijftal in de toerbus stapt voor Benelux shows. Onder anderen op Paaspop gaat deze wervelwind te zien zijn. De single gaat zoals altijd weer vergezeld door een toffe video.

Reactie Fleddy Melculy op ‘Nee’

Fleddy: “Taboe doorbrekend als we zijn, snijden we op onze nieuwe single ‘NEE!’ alweer een moeilijk onderwerp aan; een thema waar niet vaak wordt over gesproken; een heet hangijzer dat de meeste mensen wijselijk uit de weg gaan: mannenemancipatie. Ik hoor boze feministen alweer roepen – en ze hebben volledig gelijk – WHAT THE FUCK!? Mannenemancipatie, bestaat dat wel? Om ze voor te zijn: nee dat bestaat niet, en gelukkig maar.”

Fleddy vervolgt: “Disclaimer! Fleddy Melculy is een trouwe voorvechter van gelijke kansen. We zijn dol op volbloed feministen en aanbidden onze vrouwelijke partners to the max! Maar soms moet je als man gewoon eens NEE durven zeggen. Want je zou ze de kost eens moeten geven. Van die gasten die op donderdagavond op café gaan en daar stoer tegen hun makkers brullen dat ze eens flink zullen gaan zuipen. En die, als ze om 22.30 uur een appje van hun lief krijgen waar ze blijven, hun leeg glas paniekerig op de toog klappen en met de staart tussen de benen naar huis vliegen.”

Vervolg

Fleddy (op dreef): “Die op zaterdagavond samen met hun lief op de bank een romcom zitten kijken terwijl ze liever in hun mancave een video marathon met films van Jean-Claude Van Damme en Steven Seagal hadden gezien. Speciaal voor die mannen is deze song. Nee zeggen omdat je geen zin hebt in kleren shoppen in de stad, in een diner met je schoonouders of om je neusharen uit te gaan trekken met een pincet. Heel simpel. Drie letters, kort maar krachtig: NEE!

Pre-order en dat soort dingen

Natuurlijk is het zo dat als er een nieuwe plaat aan komt, deze al in de pre-order te bestellen is. Dat is voor als men echt denkt dat de wereld stopt met draaien als deze release niet gelijk na het uitkomen geluisterd kan worden. En terecht. Check daarom deze link en ga aan de slag mocht dat nog niet gedaan zijn.

Fleddy Melculy 2023

FLEDDY MELCULY ONLINE

Website
Facebook
Instagram
Twitter

0 Shares

Verder Bericht

Vorige Bericht

© 2023 White Room Reviews

Thema door Anders Norén