White Room Reviews

CD-, DVD- en concertreviews, nieuws, interviews en events

Nieuwe single Mantar ‘100%’ online

Staat de nieuwe single nu voor 100% online of staat de single ‘100%’ online? De kenners van Mantar weten het antwoord al. Omdat de groep met een coverplaat die de jaren ’90 eert, gaat komen, is het tweede antwoord het juiste.

‘100%’ is origineel van Sonic Youth. Deze was te vinden op de langspeler met de naam Dirty. Dat album is uitgekomen in de beginjaren van de jaren ’90, namelijk in 1992. Wie die tijd zich nog kan heugen, kent de video nog wel waarin het skaten centraal stond.

Dat nummer is dus door het duo van Mantar in hun versie opgenomen. Dat de versie van Mantar anders klinkt, mag geen verrassing zijn. Mantar staat voor black metal en wordt gevormd door een duo. Samen genereren zij een indrukwekkende sound. Overigens eert Mantar Sonic Youth niet alleen via de single, maar ook via de videoclip.

Zoals eerder al te lezen viel, gaat Mantar met een album komen dat de jaren ’90 eert. Die schijf komt op 26 juni uit. GrungeTown Hooligans II, zoals de schijf gaat heten, verschijnt via MantaRecords en Cargo.

De tracklist van GrungeTown Hooligans II luidt als volgt:
L7 – The Bomb
The Jesus Lizard – Puss
Sonic Youth – 100%
Mazzy Star – Ghost Highway 
L7 – Can I Run
Babes In Toyland – Bruise Violet
Mudhoney – Who You Drivin´ Now
7 Year Bitch – Knot

Over Mantar

Mantar is een Duits sludge metaalduo uit Hamburg. De band werd in 2012 opgericht door drummer Erinç Sakarya en gitarist Hanno Klänhard. De twee komen oorspronkelijk uit Bremen, maar zijn verhuisd naar Hamburg. Mantar betekent in het Turks paddestoel. Tot op heden heeft Mantar drie langspelers op zijn naam staan. De laatste is The Modern Art Of Setting Ablaze. Dat album is in 2018 via Nuclear Blast verschenen.

Mantar online

Facebook: /MantarBand
Instagram: @MantarBand
YouTube: /MantarBand
Twitter: @MantarBand
Website: Mantar

0 Shares

Verder Bericht

Vorige Bericht

© 2022 White Room Reviews

Thema door Anders Norén