White Room Reviews

CD-, DVD- en concertreviews, nieuws, interviews en events

NS past berichtgeving aan na release nieuwe X Raiders single TRAIN MAN

In hun nieuwe track ‘Train Man’ bezingen de turbo rockers de totale existentialiteit van het #treinleven. Als het aan X Raiders ligt mag het pijnlijk duidelijk zijn als er weer eens treinvertraging is door “een aanrijding met een persoon”. Bizar stukje timing: op de releasedatum van de nieuwe single kondigt NS aan de berichtgeving rondom aanrijding-gerelateerde vertragingen aan te passen. Het is precies deze aankondiging die een centrale rol in het nummer speelt.  

Train Man is afkomstig van het tweede X Raiders album “Weltschmerz ’89” dat op 31/01/2020 uitkomt, met een release party in de Melkweg op dezelfde datum. De heavy band staat bekend om hun extravagante humor en rock-‘n-roll gekkigheid, maar de nieuwe single Train Man laat een andere kant zien. De bandleden haalden de inspiratie voor de tekst uit hun eigen ervaring met dagelijks per trein heen en weer naar een kantoorbaan en het oncomfortabele gevoel dat dit niet is wat ze van het leven hadden voorgesteld. Het handelt over zingeving en dagelijkse struggles.  

“Daar sta je weer, met je koffie to-go op het station. Het staat ramvol met mensen, maar je hebt je nog nooit zo alleen gevoeld. Als vee staat iedereen opgestapeld, starend naar hun scherm, ingezogen in de digitale leegte. Donderende tonnen aan staal snellen voorbij. Je hoort in de verte dat er “een aanrijding met een persoon” is geweest. Je trilt en vraagt je af wat je met je leven aan het doen bent. Dat is erg heftig! Ik vraag me dan soms af: wat zou er nu gebeuren als iemand daar helemaal van zou doordraaien?” (Jaco, Bassist) 

In de Train Man videoclip wordt deze totale ontsporing op karakteristieke absurdistische wijze in beeld gebracht met, ja, een naakte man die na een overdosis forensen niet meer weet waar de trein eindigt en waar hijzelf begint… 

Nog nooit is de vraag van zingeving zo hard en absurd in je gezicht geduwd. Bekijk de videoclip hier:

Volg!
Laatste berichten van Ralf W. (alles zien)
1 Shares

Verder Bericht

Vorige Bericht

© 2022 White Room Reviews

Thema door Anders Norén