White Room Reviews

CD-, DVD- en concertreviews, nieuws, interviews en events

‘Patient Number 9’ nieuwe single Ozzy Osbourne

Rock and Roll Hall of Fame inductee, Grammy-winnaar, zanger, songwriter en rock/metal icoon Ozzy Osbourne heeft vanochtend zijn nieuwe single-video ‘Patient Number 9’ gedropt. Dat is een indrukwekkende rocksong met een fenomenale gastbijdrage van de legendarische gitarist Jeff Beck (o.a. The Yardbirds). De legendarische Ozzy heeft dus veel moois in petto voor de muziekliefhebber.

Die track, ‘Patient Number 9’, staat op het gelijknamige studio-album dat op 9 september 2022 via Epic (/Sony Music) zal verschijnen. Dat album werd door Ozzy, producer Andrew Watt (o.a. Post Malone, Miley Cyrus, Pearl Jam), Robert TrujilloChad Smith en Ali Tamposi geschreven. Dat belooft dus veel goeds.

Voor Ozzy-adepten is de speciale website gelanceerd waarop fans dus alle activiteiten rondom het aankomende album kunnen volgen. Die site zal snel veel onthullen, zodat er meer duidelijk wordt over deze plaat. Pre-order hier. Die nieuwe plaat verschijnt op cd, cassette, 2LP en digitaal. Kortom, bestellen maar.

Spectaculaire lijst gastbijdrages

Een ongekend groot aantal muzikale iconen stond te popelen om op Ozzy’s nieuwe album mee te doen. Jeff BeckEric Clapton, riff-lord Tony Iommi (Black Sabbath; voor het eerst ooit te horen op een Ozzy-album!), Josh Homme (Queens of The Stone Age), Mike McCready (Pearl Jam), Chad Smith (Red Hot Chili Peppers), Duff McKagan (Guns N’ Roses), Robert Trujillo (Metallica), Zakk Wylde (Black Label Society en Ozzy’s vaste gitarist die echter niet op het laatste album stond) en de laatste opnames van wijlen Taylor Hawkins (Foo Fighters). Dat laatste is natuurlijk extra speciaal. Wederom een reden om deze plaat te checken.

SAMENWERKING MET COMIC ARTIST TODD MCFARLANE

Ozzy heeft naast bovenstaande sterrencast ook nog samengewerkt met de eveneens legendarische striptekenaar. Het betreft Emmy- en Grammy-winnende regisseur/producer Todd McFarlane (bekend van o.a. ‘The Amazing Spider-Man’). Hij maakte hiervoor zowel een Ozzy-stripboek van 28 pagina’s, een alternatieve albumhoes en de officiële video van ‘Patient Number 9’. Die video wordt gekenmerkt door McFarlane’s geliefde illustraties die de revolutionaire creatieve kracht in de wereld van strips en speelgoed ook filmde. Bovendien is dit de allereerste video waarin Ozzy’s artwork is verwerkt. Zijn handgetekende demonen werden geanimeerd en zijn vervolgens ook te zien tijdens de Jeff Beck-solo in het nummer.

Reactie

Todd McFarlane: “Having worked with Ozzy in the past, I jumped at another opportunity to do so again…especially on the music side this time. In the harsh business called the music industry, any creative person who’s sustained a multi-decades career has shown the skill, talent and tenacity that will always garner my admiration. Ozzy has shown many of us creative folks that it’s indeed possible to make a living doing what you love for nearly an entire lifetime. Go, Ozzy!

Een exclusieve versie van ‘Patiënt Nummer 9’, met een speciaal door McFarlane ontworpen stripboek in beperkte oplage is beschikbaar als pre-order. Een limited-edition strip met folie omslag is tevens ook verkrijgbaar met een speciale luxe doos. Check daarvoor de link hierboven.

Ozzy Strip

Ozzy, de moderne Ozzy

Eerder dit jaar werd Ozzy’s CrytoBatz NFT gelanceerd als een van het grootste Celebrity NFT-project ooit gemaakt. Dat project staat dan ook in de top 100 van grootste NFT-projecten ooit. Daarbij heeft het een waarde van meer dan $ 40 miljoen. Daarmee laat Ozzy Osbourne blijken dat hij met zijn tijd mee gaat. Ozzy is dus een moderne man.

Ozzy Osbourne - Patient Number 9

Tracklist Patient Number 9

1. Patient Number 9 (feat. Jeff Beck)
2. Immortal (feat. Mike McCready)
3. Parasite (feat. Zakk Wylde)
4. Mr. Darkness (feat. Zakk Wylde)
5. One of Those Days (feat. Eric Clapton)
6. A Thousand Shades (feat. Jeff Beck)
7. No Escape From Now (feat. Tony Iommi)
8 Nothing Feels Right (feat. Zakk Wylde)
9. Evil Shuffle (feat. Zakk Wylde)
10. Degradation Rules (feat. Tony Iommi)
11. Dead and Gone
12. God Only Knows
13. Darkside Blues

Ozzy Osbourne online

Website
Facebook
Instagram
Twitter

0 Shares

Verder Bericht

Vorige Bericht

© 2022 White Room Reviews

Thema door Anders Norén