White Room Reviews

CD-, DVD- en concertreviews, nieuws, interviews en events

‘Reluctant Hero’ langverwachte nieuwe plaat Killer Be Killed

Leestijd: 2 minuten

Het was 2014 toen de supergroep Killer Be Killed ineens daar was. Het album Killer Be Killed bleek een ultieme blend van de sounds van deze gelouterde muzikanten. Nu is de langverwachte nieuwe plaat van Killer Be Killed aangekondigd.

Max Cavalera (ex-Sepultura, Soulfly, Cavalera Conspiracy), Troy Sanders (Mastodon), Greg Puciato (ex-The Dillinger Escape Plan) en Ben Koller (Converge) gaan in november de nieuwe schijf uitbrengen. Op de 20e van die maand verschijnt Reluctant Hero via Nuclear Blast.

Wie de line-up van deze supergroep ziet, weet dat Dave Elitch (The Mars Volta) dus vervangen is door Converge’s Ben Koller. Die laatste was ook de drummer tijdens de eerste liveshow. Geheel verrassend is dat dan ook niet.

Eerste single

Als klap op de vuurpijl heeft Killer Be Killed niet alleen de langverwachte plaat aangekondigd, de band heeft ook de eerste single online gezet. Het nummer ‘Deconstructing Self-Destruction’ is hieronder te beluisteren. Hierdoor kan er gelijk een goed beeld gevormd worden van Killer Be Killed anno 2020.

Reluctant Hero is inmiddels al in de pre-order te bestellen. De verschillende formaten zijn op deze locatie te zien.

Killer Be Killed

Toen de band in 2014 met het naar zichzelf genoemde debuutalbum kwam, verraste de groep vriend en vijand. Drie frontmannen van niet de minste bands plus een zeer begenadigd drummer van een minimaal zo’n hoogwaardige band vormden samen deze nieuwe supergroep. ‘Wings Of Feather And Wax’ was een single die duidelijk de verschillende krachten van de leden onderstreepte. Het veelzijdige album kon echter lang geen opvolger verwelkomen. Inmiddels hebben de leden, onder andere door het uiteen gaan van The Dillinger Escape Plan, weer tijd gevonden voor Killer Be Killed.

Tracklist Reluctant Hero

 1. Deconstructing Self-Destruction
 2. Dream Gone Bad
 3. Left Of Center
 4. Inner Calm From Outer Storms
 5. Filthy Vagabond
 6. From A Crowded Wound
 7. The Great Purge
 8. Comfort From Nothing
 9. Animus
 10. Dead Limbs
 11. Reluctant Hero
Killer Be Killed

Killer Be Killed online

Website
Facebook
Twitter
Instagram

NUCLEAR BLAST ONLINE

Website
Webshop

0 Shares

Verder Bericht

Vorige Bericht

© 2023 White Room Reviews

Thema door Anders Norén