White Room Reviews

CD-, DVD- en concertreviews, nieuws, interviews en events

Rolling Stones-drummer Charlie Watts overleden

Leestijd: < 1 minuut

Hij had al aangekondigd dat hij de komende tournee niet van de partij zou zijn vanwege een medische ingreep, maar nu is bekend geworden dat Charlie Watts helemaal niet meer voor Rolling Stones zal spelen. Hij is in het ziekenhuis in het bijzijn van zijn familie overleden.

Charlie Watts is overleden op 80-jarige leeftijd. Hij gold samen met Mick Jagger en gitarist Keith Richards als een van de iconen van deze band. Volgens onder andere Elton John was hij een van de best geklede drummers. Watts heeft alleen het eerste jaar van de band niet meegemaakt. Hij kwam aan het eind van 1962 bij Rolling Stones. Op alle releases van deze Britse band is hij te horen.

Charlie Watts

Meer dan Rolling Stones

Charlie Watts wordt natuurlijk gekend van zijn drumwerk in Rolling Stones. Toch heeft hij meer gedaan dan dat. Hij heeft namelijk solo met verschillende samenstellingen om hem heen ook nog de nodige platen uitgebracht. Charlie Watts was dan ook een en al muziek.

In 2004 werd bij de Rolling Stones-drummer al keelkanker ontdekt. Daaraan is hij toen geholpen, waarna hij ook weer gewoon met de band speelde. Om hem nog eenmaal hier te eren: geniet van de live-versie van ‘Sympathy For The Devil’.

0 Shares

Verder Bericht

Vorige Bericht

© 2024 White Room Reviews

Thema door Anders Norén