White Room Reviews

CD-, DVD- en concertreviews, nieuws, interviews en events

Skold komt met nieuwe plaat

Leestijd: 2 minuten

In april is het zover: dan komt Skold met de nieuwe plaat. Dan gaat de opvolger van het in 2019 verschenen Never Is Now uitkomen. Net als dat album gaat Dies Irae, zoals de nieuwe plaat gaat heten, uitkomen via Cleopatra Records.

Dies Irae is het Latijn voor de ‘Day Of Wrath’. Die dag is, als het aan Skold ligt, op 9 april. Dan gaat deze nieuwe plaat van Skold namelijk uitkomen. Waarschijnlijk zijn er nu veel mensen die denken: ‘Skold? Ken ik die naam niet ergens van?’

Skold

Deze band is de band van Tim Sköld. Die zal bij het grote publiek vooral bekend zijn als bassist aan de zijde van Marilyn Manson toen Twiggy Ramirez een paar jaar buiten beeld was. Daarnaast is hij onder andere ook de producer van Motionless In White en de oprichter van de metalband Shotgun Messiah.

Toen die laatste band halverwege de jaren ’90 uiteen ging, ging Tim solo verder onder de naam Skold. Het trema verdween op zijn naam en Skold was ook de eerste plaat. Daarop deed hij alles zelf.

Single

Om de mensheid alvast voor te bereiden op de nieuwe plaat, heeft Skold ook al een single online gezet. Dat is ‘Dirty Horizon’. Die track is de openingstrack van Dies Irae. De video laat zien dat Tim Sköld meer passies heeft dan muziek alleen. Check deze hier:

Tracklist Dies Irae

1. Dirty Horizon
2. Unspoken
3. The End Is Near
4. Terrified
5. Love Is A Disease
6. This Is The Way
7. Silicon Dreams
8. As Above So Below
9. Kill Yourself
10. Goodbye

Skold

Skold online

Bandcamp
Facebook

Cleopatra Records online

Website
Facebook
Twitter

0 Shares

Verder Bericht

Vorige Bericht

© 2023 White Room Reviews

Thema door Anders Norén