White Room Reviews

CD-, DVD- en concertreviews, nieuws, interviews en events

South Of Heaven Open Air uitgesteld

Leestijd: 2 minuten

Het nieuwe ‘heavy’ openlucht festival ‘South Of Heaven open air‘ wordt een jaar uitgesteld. Het festival, dat gepland stond voor vrijdag 31 mei en zaterdag 1 juni 2024 in Maastricht, zou twee dagen duren, twee podia en meer dan twintig bands tellen. Vorige week kreeg de organisatie het bericht dat er geen zekerheid kon worden gegeven over het verkrijgen van de benodigde vergunning voor de eerste editie van South of Heaven.

Vanwege te verwachten drukte van diverse andere evenementen in de stad op die datum in 2024 en de daarmee gepaarde inzet van openbare orde, gaf de gemeente Maastricht een negatief advies. Deze onzekerheid, alsmede tevens het niet doorgaan van twee gewenste headliners, laat de organisatie geen andere keuze dan het nieuwe evenement een jaar uit te stellen. Die organisatie bestaat uit Muziekgieterij Maastricht, Doomstar Bookings en TIRR Music Agency.

Over het beoogde festival

South of Heaven, dat dus is uitgesteld, staat voor een kwalitatief metalfestival met een beoogd bezoekersaantal van 6000 tot 8000 personen per dag. Het bourgondische karakter van Limburg zou daarbij ook om de hoek komen kijken. Een goede voorbereiding is daarbij daarom essentieel. Vanwege het risico dat er mogelijk voor 2024 geen vergunning wordt afgegeven, wordt het festival nu dus naar 2025 verplaatst. Een nieuwe datum wordt spoedig bekendgemaakt. De ticketverkoop was voor deze editie nog niet gestart. Zodra er nieuws is over de editie in 2025, kan dat hier gelezen worden. Stay tuned.

South Of Heaven Open Air 2

SOUTH OF HEAVEN OPEN AIR ONLINE

Website
Facebook
Instagram
TikTok

0 Shares

Verder Bericht

Vorige Bericht

© 2024 White Room Reviews

Thema door Anders Norén