White Room Reviews

CD-, DVD- en concertreviews, nieuws, interviews en events

Stake, For I Am King en meer voor Breda Barst

De bands die tijdens het gratis toegankelijke popfestival Breda Barst in De Spaanse Kraag spelen zijn bekend. STAKE (BE), For I Am King, dirk. (BE), Slow Crush (UK/BE), To Adelaide, I Against I, Onmens (BE), Peuk (BE) en Soul Grip (BE) breken op 14 en 15 september de tent af.
 
De Spaanse Kraag is al jaren een begrip in Breda. In de rode tent in het Valkenberg park staat altijd een mooie mix van regionaal talent en bands die landelijk al wat verder zijn. Ook dit jaar komen liefhebbers van harde gitaren er weer aan hun trekken. De zaterdag is traditioneel gezien voor de genres punk en hardcore, op zondag hoor je rauwe rock.

STAKE (BE) is terug met vernieuwde energie en een enorme bak herrie van postrock en sludge. De Amsterdamse metalband For I Am King imponeert met oorverslindende metal en de meervoudige zang en krachtige vocalen van frontvrouw en blikvanger Alma Alizadeh. Humoristisch en eigenzinnig – dirk. (BE) speelt vuil en hard, en het is lekker catchy. Slow Crush (UK/BE) komt met een vurige, meeslepende combi van shoegaze, postrock, indierock, postpunk, grunge en pop. Zwaar als een donkere droom en toch geruststellend vibrerend.

De Tilburgse band To Adelaide speelt dit festivalseizoen alleen op Breda Barst en nemen deze zomer hun debuutalbum op. I Against I. Meer hoef je niet te zeggen. Deze klassieker binnen de Nederlandse punkrock is terug en komt naar Breda. De donkere, haast bestraffende industrial electronics van Onmens (BE) is ontsproten uit de zaden van de legendarische Belgische underground en new beat. Hard en agressief, maar uiterst catchy. Peuk (BE) is een relatief nieuwe band met een indrukwekkende live reputatie. Pisnijdige sludge pop met een stevige Riot Grrrl aan het hoofd.

Meer informatie over het programma in De Spaanse Kraag vind je op de website van Breda Barst.
 
Voor iedereen
Popfestival Breda Barst vindt dit jaar plaats op 14 en 15 september in het mooiste stadspark van Nederland, het Valkenberg park in Breda. Dit jaar staan onder andere Navarone, Warhola (BE), blackwave. (BE), Fata Boom, Bjørn Berge (NOR) en RUV op het podium. Ook vind je theater op Breda Barst, een gevarieerd aanbod van lekker eten, een gezellige markt en activiteiten voor kinderen onder de noemer Mini Barst. Breda Barst is voor iedereen, of je nu voor de gezelligheid of de muziek naar dit gratis toegankelijke festival komt.
bredabarst.nl
0 Shares

Verder Bericht

Vorige Bericht

© 2023 White Room Reviews

Thema door Anders Norén