White Room Reviews

CD-, DVD- en concertreviews, nieuws, interviews en events

Terra Builder komt met debuutplaat

Leestijd: 2 minuten

Het is een nieuwe naam onder de horizon, maar de voortekenen voor Terra Builder zijn goed. Terra Builder, waarvan de debuutplaat op komst is, heeft een krachtige, gedurfde en vooruitstrevende stijl van death/grind gecreëerd, die ook invloeden uit black en sludge metal combineert. Het is een verfrissing in de muziek die we gewend zijn binnen dit genre. Je kunt drie van hun nummers beluisteren die te streamen zijn op de Bandcamp-pagina.

Terwijl de meeste bands tevreden zijn met het herinterpreteren van gevestigde vormen van death/grind muziek, bouwt Terra Builder hun eigen eigentijdse versie hiervan. De nummers hebben de gewenste cathartische expressie, maar zijn meer nauwkeurig en berekend dan normaal, en in hun geval bevatten ze zelfs elementen van black en sludge metal.

Nekbreken voor gevorderden

Het komt allemaal briljant samen, terwijl ze hun diverse invloeden kanaliseren door middel van een samenhangend en consistent geluid dat ze stilaan als hun eigen kunnen beschouwen. Terwijl ze door uiteenlopende terreinen navigeren, leiden hun onvoorspelbare progressies vaak tot nekbrekende breakdowns of massieve, aardbevingsachtige riffs.

Dit alles gebeurt in de duisternis, waarbij het geluid een eigenaardige futuristische, post-apocalyptische sfeer uitstraalt. Het is duidelijk dat Terra Builder hier iets bijzonders aan het creëren is, met superieur geschreven vooruitstrevende, duistere en verkwikkende muziek die op hun debuutrelease op prachtige wijze geschikte elementen uit meerdere extreme metalstijlen combineert. In de gelederen zit Tobias Buck, die met Neaera al heeft getoond vele facetten van de metal te beheersen. De overige leden hebben ook genoeg ervaring, dus men kan de borst natmaken voor deze brute release.

Terra Builder 2023

Terra Builder online

Bandcamp
Facebook
Instagram

TRANSCENDING OBSCURITY RECORDINGS ONLINE

Website
Facebook
Twitter
Instagram

Ralf W.
Volg!
Laatste berichten van Ralf W. (alles zien)
0 Shares

Verder Bericht

Vorige Bericht

© 2024 White Room Reviews

Thema door Anders Norén