White Room Reviews

CD-, DVD- en concertreviews, nieuws, interviews en events

The Hu covert Metallica’s ‘Sad But True’

Leestijd: < 1 minuut

Het was aan het begin van de jaren negentig toen Metallica ‘Sad But True’ uitbracht. Deze klassieker van James Hetfield en co is nu gecoverd door een bijzondere band. The Hu heeft namelijk ‘Sad But True’ van Metallica in hun eigen jasje gestoken.

The Hu is een band uit Mongolië. Dat is niet het eerste land waarbij men aan stevige rockmuziek denkt. Toch is The Hu weldegelijk een band uit het land van Genghis Kahn. En ja, check eerst ‘Sad But True’ van Metallica in de versie van The Hu.

The Hu

Deze band uit Mongolië staat niet alleen bekend om hun rock, deze groep weet ook de authentiek Mongoolse instrumenten te gebruiken. Dat geeft een unieke mix van folk en metal op een echt Aziatische wijze. Hierdoor heeft de band zich wereldwijd flink in de kijker gespeeld.

De band brengt inmiddels muziek uit via Better Noise Music. Via die platenmaatschappij zal The Hu dit jaar hun tweede langspeler uit gaan brengen. Dat wordt de opvolger van het in 2019 verschenen The Gereg. Die plaat werd wereldwijd zeer lovend ontvangen. Daarom zijn de verwachtingen rondom de nieuwe plaat ook hooggespannen. Houd daarom de site goed in de gaten voor nieuws rondom deze zeer bijzondere band.

The Hu

The Hu online

Website
Facebook
Twitter
Instagram

0 Shares

Verder Bericht

Vorige Bericht

© 2023 White Room Reviews

Thema door Anders Norén