White Room Reviews

CD-, DVD- en concertreviews, nieuws, interviews en events

The One tweede band voor Construction Records

Leestijd: 2 minuten

Het onlangs gelanceerde nieuwe Nederlandse label Construction Records heeft een tweede Nederlandse progrockband getekend! The One is een bandproject van de Nederlandse muzikant/producer Timothy van der Holst. Opgegroeid in de jaren 80, luisterend naar de platen van Yes, King Crimson & Genesis, werd hij aangestoken door de magie van deze progbands.

Timothy heeft al meer dan 20 jazz en soul albums gemaakt heeft met bands als The Jazzinvaders, The Soul Snatchers en Laura Vane, maar ‘Sunrise’ is zijn eerste release in dit genre. De debuutplaat van The One gaat op 27 januari dus via Construction Records verschijnen en de eerste single ervan, wat de titeltrack is, staat hieronder.

Reacties

Rob Willemse van Construction Records: “Na onze eerste knaller van een signing, de band Inhalo – waarvan de release van hun debuut album ‘Sever’ met louter positieve reviews zoals Aardschok’s ‘Eremetaal’ werd bekroond en door IO-Pages in hun eerstvolgende editie als ‘Album van het Jaar 2022’ zal worden uitgeroepen, zijn we inmiddels toegekomen aan onze tweede signing; The One. Na het horen van track 1 van dit album was ik eigenlijk al om, King Crimson all the way, en toen volgden er nog 7 nummers! Trots om dit album op ons label uit te mogen brengen!

Timothy van der Holst van The One: “Ik ben super vereerd dat een jong ambitieus label mijn muziek wil releasen. Mijn eerste album in dit genre en meteen op het label waar het thuishoort. Ik kijk super uit naar ons avontuur!”

The One 2022

The One online

Facebook

CONSTRUCTION RECORDS ONLINE

Website
Facebook
Instagram
YouTube

0 Shares

Verder Bericht

Vorige Bericht

© 2024 White Room Reviews

Thema door Anders Norén