White Room Reviews

CD-, DVD- en concertreviews, nieuws, interviews en events

Abysmal Dawn – Nightmare Frontier EP

Als het even niet de tijd is om een volledig album uit te brengen, maar er wel nieuwe muziek is, dan is een extended play, ofwel een ep, een mooie oplossing. Zo moet Abysmal Dawn het ook hebben gezien in het kader van Nightmare Frontier. Die ep verschijnt namelijk via Season Of Mist.

Abysmal Dawn

De Amerikaanse death metal band Abysmal Dawn draait al weer een flink aantal jaar mee in de wereld der extremiteiten. De groep is opgericht in 2003, maar speelt in de huidige line-up sinds 2017. De meest recente langspeler van dit gezelschap is Phylogenesis. Dat album is verschenen in 2020.

Nightmare Frontier EP

De nieuwe ep van Abysmal Dawn telt vier tracks. Afsluiter ‘Bewitched’ neemt van de kleine twintig minuten aan totale speelduur het meeste tijd in. Voor dat nummer moet namelijk een kleine zeven minuten gereserveerd worden om deze helemaal te kunnen luisteren. ‘Behind Space’ is met net iets meer dan drie en een halve minuut daarentegen de kortste van deze korte schijf.

Opener ‘A Nightmare Slain’ laat direct horen dat Abysmal Dawn niet gekomen is om het rustig aan te doen. De strakke death metal gaat gepaard met furieus drumwerk en pakkende riffs. ‘Behind Space’ laat echter horen dat tussen al het brute geweld ook ruimte is voor meldieuze, rustige breaks. Dit nummer kent echt ook nog verrassende orkestrale partijen, waardoor het extra gelaagd is.

Als het na afsluiter ‘Bewitched’, waar ook cleane vocalen mee mogen doen en welke deels zelfs aan Black Sabbath doet denken, gedaan is en de stofwolken van deze storm zijn gaan liggen, zal de luisteraar tevreden lachen. De ep Nightmare Frontier zorgt dat Abysmal Dawn, zij het kort, de death metal fanaat even lekker verwend.

Abysmal Dawn - Nightmare Frontier EP

Tracklist Nightmare Frontier EP

  1. A Nightmare Slain 04:43
  2. Blacken the Sky 04:15
  3. Behind Space 03:37
  4. Bewitched 06:43

Abysmal Dawn online

Bandcamp
Facebook
Instagram
Twitter

SEASON OF MIST ONLINE

Website
Webshop
Facebook
Twitter

Volg!
Laatste berichten van Ralf W. (alles zien)
0 Shares

Verder Bericht

Vorige Bericht

© 2022 White Room Reviews

Thema door Anders Norén