White Room Reviews

CD-, DVD- en concertreviews, nieuws, interviews en events

Aeon – God Ends Here

Leestijd: 2 minuten

Het vinden van een juiste drummer kan soms een hele zoektocht zijn. Een welbekende film gaat daarover. In het geval van de Zweedse death metal band Aeon gaat dat verhaal ook op. Die drummer is eindelijk gevonden en daarom heeft de band na negen jaar de nieuwe studioplaat daar. God Ends Here ziet Aeon verschijnen via Metal Blade Records.

Aeon

De nieuwe drummer van Aeon is geen onbekende in het wereldje van de metal. Het is namelijk Janne Jaloma. Dat is inderdaad dezelfde als die nu achter de drumkit bij Dark Funeral zit. Voor dit album had de in 1999 opgerichte band overigens vier langspelers uitgebracht.

God Ends Here

Het nieuwe album van Aeon telt direct veel tracks. Het zijn er in het totaal zestien geworden. Daarbij moet wel de kanttekening gemaakt worden dat niet elke track ook daadwerkelijk een liedje is. Opener ‘The Nihilist’ is bijvoorbeeld louter een intro op de plaat. In het totaal schotelt de band de luisteraar op enkele tellen na de luisteraar vijftig minuten aan metal voor.

Deze Zweedse band kan met oprecht een machine der death metal genoemd worden. De zware, snelle muziek vuurt het vijftal meedogenloos op de luisteraar af. ‘Church Of Horror’ laat dat goed horen. Daarvoor moet met wel even het sferische niemendalletje ‘Orpheus Indu Inferis’ door. Enerzijds zorgen dat soort moment op de plaat dat de luisteraar zijn nekspieren wat rust kan geven, maar anderzijds haalt het ook het tempo eruit. Het is maar net hoe men het wilt bekijken.

Death metal tot op het bot

Dat het negen jaar heeft geduurd voordat Aeon met een nieuwe plaat is gekomen, heeft er ook voor gezorgd dat men het geluid van God Ends Here goed heeft kunnen verzorgen. ‘Liar’s Den’ en ‘Forsaker’ zijn daar goede voorbeelden van. De sound hakt echt op een voortreffelijke manier op de luisteraar in. Dat kan bij de death metal dan weer wel gezegd worden. Die luisteraar ervaart Aeon daardoor tot op het bot.

Aeon heeft met God Ends Here een plaat gemaakt die het negen jaar wachten meer dan waard is. Dit is death metal van de bovenste plank. De bruutheid in de nummers is in een mooie balans met het technische vernuft. Puur genieten.

Aeon - Gods Ends Here

Tracklist God Ends Here

1. The Nihilist
2. Liar´s Den
3. Let It Burn
4. Orpheus Indu Inferis
5. Church Of Horror 
6. Deny Them Eternity 
7. Forsaker 
8. Into The Void
9. God Ends Here
10. Severed
11. Just One Kill
12. Mephistopheles 
13. Let The Torturing Begin
14. Despise The Cross
15. Overture: Magnum Reginae
16. Queen Of Lies

Aeon online

Facebook

METAL BLADE ONLINE

WEBSITE 
STORE
TWITTER
FACEBOOK

0 Shares

Verder Bericht

Vorige Bericht

© 2024 White Room Reviews

Thema door Anders Norén