White Room Reviews

CD-, DVD- en concertreviews, nieuws, interviews en events

Alice Cooper – Detroit Stories

Het is alweer vijftig jaar geleden dat producer Bob Ezrin de stap waagde om met Alice Cooper in een boerderij aan de rand van Detroit de samenwerking aan te gaan. De rest is geschiedenis. Alice Cooper is tot op de dag van vandaag nog steeds actief. Via earMusic komt Alice Cooper met de langspeler Detroit Stories.

Alice Cooper

In de jaren zestig  van de vorige eeuw greep Vincent Furnier Alice Cooper als alter ego om onder die naam muziek te maken. De gelijknamige band blonk vooral uit omdat zij niet dachten als de mainstream. ‘School’s Out’, het imposante ‘Halo Of Flies’, meezinger ‘Poison’ en het bijna breekbare ‘How You Gonna See Me Now’ zijn slechts voorbeelden van hits die tot op de dag van vandaag een hoge airplay genieten. Dat is niet voor niks.

Detroit Stories

Er moet een onderscheid gemaakt worden. Alice Cooper kan verwijzen naar de band en naar het persoon. Detroit Stories behoort tot de laatste, al wil dat niet zeggen dat men hier niet van een band kan spreken. Alice Cooper heeft namelijk niet alles alleen gedaan. Op Detroit Stories staan vijtien tracks.

Van die vijftien tracks zijn niet alle nummers van de hand van Alice Cooper zelf. Opener ‘Rock ’n Roll’ is origineel geschreven door Lou Reed. Daar zet Alice Cooper gelijk de toon. De melodieuze rock hangt ergens tussen de tijdloze geest en de energie van nu. ‘Go Man Go’ omarmt de punk van onder ander Ramones, terwijl ‘Our Love Will Change The World’ klinkt alsof David Bowie met The Beatles de flower power probeert te bezingen. Hier is dus een heel andere feel te bemerken.

Rock ’n Roll

Dat Detroit toch de stad van de rock ’n roll is, komt op deze plaat sterk naar voren. ‘Detroit City 2021’ eert de glorieuze tijden met onder andere The Stooges en MC5. Een mooie hommage aan deze Amerikaanse stad die natuurlijk prominent in de carrière van Alice Cooper aanwezig is.

‘Sister Anne’ is een voorbeeld van een andere hint naar rockende tijden. In Alice Coopers vertolking van deze MC5-track komt MC5’s Wayne Kramer zelfs meedoen. ‘East Side Story’ is origineel van Bob Seger, maar blijkt hier ook op het lijf van Alice Cooper geschreven. ‘Don’t Give Up’, waar een ontzettend mooie boodschap inzit, hangt ergens tussen Pixies, Queens Of The Stone Age en Green Day. Hiermee wordt het geheel een veelzijdige, rockende plaat.

Natuurlijk zijn er weinig artiesten die überhaupt al ruim vijftig jaar muziek maken. Dat is een feit. Maar met Detroit Stories lijkt Alice Cooper vooral de stad te eren, terwijl hij misschien onbedoeld zichzelf en zijn kompanen ook op een zeer mooie wijze eert.

Alice Cooper - Detroit Stories

Tracklist Detroit Stories

01. Rock ‘n’ Roll
02. Go Man Go
03. Our Love Will Change The World
04. Social Debris
05. $1000 High Heel Shoes
06. Hail Mary
07. Detroit City 2021
08. Drunk And In Love
09. Independence Dave
10. I Hate You
11. Wonderful World
12. Sister Anne
13. Don’t Give Up
14. Shut Up And Rock
15. East Side Story

ALICE COOPER ONLINE

Facebook
Twitter
Website

EARMUSIC ONLINE

Webshop
Facebook

0 Shares

Verder Bericht

Vorige Bericht

© 2023 White Room Reviews

Thema door Anders Norén