White Room Reviews

CD-, DVD- en concertreviews, nieuws, interviews en events

Angels & Airwaves – Lifeforms

Leestijd: 2 minuten

Eigenlijk is er direct al een verhaal te maken aan het begin van de plaat, omdat de schijf Lifeforms heet en begint met ‘Timebomb’. Echter, dat kan op velerlei manieren geïnterpreteerd worden. Hoe dat opgevat moet worden, is aan de luisteraar. Feit is dat Angels & Airwaves na zeven jaar met Lifeforms de langverwachte plaat daar heeft.

Angels & Airwaves

Het begon in 2004 als een hersenspinsel van Tom DeLonge, die toen nog actief was met Blink 182. Toen die band er de brui aan gaf, waren muzikanten om hem heen snel gevonden en was Angels & Airwaves echt geboren. Inmiddels is hij wat bandleden en een tal van albums verder.

Lifeforms is de eerste plaat in zeven jaar en dat houdt ook wisselingen in. Of eigenlijk niet echt. Gitarist David Kennedy, een trouwe kompaan van DeLonge, verliet de band, maar is ook weer terug. Gezien drummer Ilan Rubin ook nog van de partij is, is alleen bassist Matt Rubiano nieuw in de bezetting.

Lifeforms

Op de nieuwe langspeler staan tien tracks. Die zorgen samen voor een kleine veertig minuten aan muziek. ‘No More Guns’ is de enige track die de grens van de drie minuten niet passeert en is daarmee de kortste van deze release. Tevens is dat ook een punkrock-boost die de fans van DeLonge’s tijd in Blink 182 goed zal doen. Bijzonder lange nummers zijn er overigens op Lifeforms niet te vinden.

Zoals aangehaald is, start de plaat met ‘Timebomb’. Misschien komt het doordat de band een tijd geen langspeler heeft gemaakt, maar Angels & Airwaves neemt hier de tijd om de luisteraar bijna op een trippy manier in de plaat in te zuigen, alvorens het tweede gedeelte van de track wel meer rockt.

Geen hokjesdenken

Wie Angels & Airwaves kent, weet dat het geen band is die over de al geplaveide paden loopt. Eigenlijk pakt het viertal bekende paden samen om zo tot tracks als ‘Losing My Mind’ en ‘A Fire In A Nameless Town’ te komen. Op die manier houdt het kwartet zelfs de wegen naar de alternatieve hitlijsten open.

Het heeft dan zeven jaar geduurd, maar dan is er een plaat ook. Van het begin tot het eind is Lifeforms een schijf die de luisteraar meevoert door de breedte van het muzikale spectrum en die Angels & Airwaves direct vol terug in de spotlight plaatst.

Tracklist Lifeforms

1) Timebomb
2) Euphoria
3) Spellbound
4) No More Guns
5) Losing My Mind
6) Automatic
7) Restless Souls
8) Rebel Girl
9) A Fire In A Nameless Town
10) Kiss & Tell

Angels & Airwaves online

Facebook
Twitter
Website

0 Shares

Verder Bericht

Vorige Bericht

© 2024 White Room Reviews

Thema door Anders Norén