White Room Reviews

CD-, DVD- en concertreviews, nieuws, interviews en events

Aorlhac – Pierres Brûlées

Het is hier al vaker aangehaald maar voor goede black metal moet men tegenwoordig eerder in Frankrijk zijn dan in de bakermat van de black metal, Noorwegen. Aorlhac is al jaren één van de exponenten van de Franse black metal. Onlangs verscheen hun nieuwe langspeler. Pierres Brûlées van Aorlhac is uitgekomen via Les Acteurs De L’Ombre Productions.

Aorlhac

De band is in 2007 opgericht, maar is ook even van het toneel verdwenen. In 2018 bleek met L’Esprit De Vents dat het gezelschap de messen weer flink had geslepen. K.H., ook bekend van onder andere Hysteria is inmiddels degene die achter de drumkit de slagen afvuurt en het tempo strak houdt.

Pierres Brûlées

Allereerst moet worden aangehaald dat de vormgeving van de plaat dikke complimenten verdiend. De lava is van een glimmend materiaal, waardoor deze echt uit de artwork van de digipak knalt. Op La Palma zou men nog jaloers zijn. Die verzorging van de artwork zorgt direct bij de liefhebber voor een tevreden lach op het gezicht, nog voordat de cd in de speler gaat.

Op Pierres Brûlées staan negen tracks. In ruim meer dan vijftig minuten schotelt de band acht tracks voor waarbij de ijzige black metal krijs present is. Alleen in ‘Averses Sur Peyre-Arse’ wordt niet gezongen. Die instrumentale track is met iets meer dan twee minuten dan ook direct de kortste van Pierres Brûlées. De langste track op deze schijf is ‘Au Travers De Nos Cris’.

Voor hen die het niet weten: Aorlhac is een trotse Franse band en dat zorgt ervoor dat men de lyrics ook in het Frans houdt. ‘La Còlere Du Volcan’ laat dat gelijk horen. Wie het genre van de black metal kent, weet dat dit niet erg is. Het merendeel kan toch alleen meegebruld worden middels de teksten in het boekje. Die zijn overigens wel aanwezig, dus Aorlhac gunt de liefhebber die mogelijkheid.

Black metal-geluid

Het opnameproces heeft de band zelf in de studio van één van de leden gedaan. Vervolgens is alleen voor het re-ampen en masteren een ander persoon erbij gehaald. Dat heeft er wel in geresulteerd dat Aorlhac een schijf presenteert die de schelheid, de pure attack in de drums en snerpende ondertoon in ijzige scream heeft. Menig band in dit genre kan hier van leren.

De Franse black metal heeft in Aorlhac al jaren een band die het vaandel durft te dragen en met Pierres Brûlées blijkt dat eens te meer. Krachtige, veelzijdige en vlammende black metal uit de landelijke contreien tussen Clermont-Fernand en Toulouse.

Aorlhac - Pierres Brûlées

Tracklist Pierres Brûlées

  1. La colère du volcan 05:01
  2. Au travers de nos cris 08:48
  3. Vingt sièges, cent assauts 05:21
  4. Nos hameaux désespérés 06:43
  5. Nos âmes aux mornes idées 06:26
  6. Averses sur Peyre-Arse 02:18
  7. Les vésanies d’Aymérigot Marchès 05:29
  8. La guerre des esclops 07:05
  9. Pierres brûlées 05:56

Aorlhac online

Facebook
Bandcamp

LES ACTEURS DE L’OMBRE PRODUCTIONS ONLINE

Website

0 Shares

Verder Bericht

Vorige Bericht

© 2021 White Room Reviews

Thema door Anders Norén