White Room Reviews

CD-, DVD- en concertreviews, nieuws, interviews en events

Armored Saint – Delirious Nomad (re-issue)

Metal Blade heeft de smaak goed te pakken, want, zoals eerder al te lezen was, komen de eerste drie studioplaten van Armored Saint via deze platenmaatschappij opnieuw uit. Delirious Nomad is de tweede plaat van Armored Saint en kwam destijds eveneens uit via Chrysalis Records.

Armored Saint

Eigenlijk was het heel snel dat Delirious Nomad uitkwam. De debuutplaat van Armored Saint was immers in 1984 uitgekomen en nu was de groep nog maar een jaar verder. Anderzijds kan gesteld worden dat de band toen echt wel in een sterke creatieve periode zat. Net als March Of The Saint verscheen de release toen alleen op vinyl en tape, welke al snel daarna maar moeizaam te bemachtigen waren. Later is Delirious Nomad nog wel op cd uitgekomen evenals dat er in 2011 een geremasterde versie is uitgekomen met twee bonustracks.

Delirious Nomad (re-issue)

Deze heruitgave kent die bonustracks niet. Dat betekent dat Delirious Nomad gewoon begint met ‘Long Before I Die’ en eindigt na ‘Released’. De fans zullen niet rouwig zijn om de afwezigheid van de bonustracks, want de extra vormgegeven uitgave geeft de fans genoeg leuks voor de ogen. Die muziek stond toch al als een huis. Tracks als ‘For The Sake Of Heaviness’ en ‘Nervous Man’ zullen het nog steeds goed doen.

Het fijne is dat Delirious Nomad van Armored Saint nu weer op de verschillende dragers beschikbaar is. Dat zal de metalhead goed doen, want deze release mag niet ontbreken in de collectie.

Armored Saint - Delirious Nomad

Tracklist Delirious Nomad (re-issue)

  1. Long Before I Die 2:48
  2. Nervous Man 4:00
  3. Over the Edge 4:51
  4. The Laugh 4:19
  5. Conqueror 4:28
  6. For the Sake of Heaviness 4:23
  7. Aftermath 5:31
  8. In the Hole 3:50
  9. You’re Never Alone 4:37
  10. Released 3:03

ARMORED SAINT ONLINE

Website
Facebook
Instagram
Twitter

METAL BLADE ONLINE

WEBSITE 
STORE
TWITTER
FACEBOOK

0 Shares

Verder Bericht

Vorige Bericht

© 2023 White Room Reviews

Thema door Anders Norén