White Room Reviews

CD-, DVD- en concertreviews, nieuws, interviews en events

Armored Saint – March Of The Saint (re-issue)

Leestijd: 2 minuten

Het was 1984. Dat was niet alleen het jaar waarin de ondergetekende geboren is, maar ook het jaar dat Armored Saint haar debuutplaat uit zag komen. Die release is echter al lang niet meer fatsoenlijk te verkrijgen. Daarom komt March Of The Saint van Armored Saint nu opnieuw uit. Metal Blade zorgt hiervoor.

Armored Saint

De groep was net enkele jaren bezig en de bezetting was gevonden. Nadat een ep via Metal Blade was uitgekomen, streek Armored Saint voor de debuutplaat toch bij Chrysalis Records neer. De link met hun huidige platenmaatschappij was er dus al voordat Armored Saint jaren later daar terug zou komen.

March Of The Saint (re-issue)

De heruitgave van March Of The Saint brengt geen nieuwe muziek van Armored Saint. Het gaat er vooral om dat de release weer mooi vormgegeven op de markt komt. De cd-uitgave komt namelijk in een gave digipak, waarbij het boekje ook extra’s kent. Daarnaast verschijnt March Of The Saint op verschillende manieren op vinyl. Daar gaan de fans erg blij mee zijn. De debuutplaat is alleen destijds op vinyl uitgekomen, maar daarna nooit meer.

Muzikaal is het ook erg leuk om even terug te gaan naar de begindagen van Armored Saint. De plaat, lekker variërend doordat bijvoorbeeld ‘Take A Turn’ de rust naar boven haalt, terwijl ‘Can U Deliver’ en ‘Seducer’ het vuur in de heavy metal naar boven haalt, geeft namelijk een goed beeld van die tijd. Armored Saint had toen de sound a goed voor elkaar.

De heruitgave van March Of The Saint zet Armored Saint op een mooie manier in de spotlight. Dat de release nu ook weer op vinyl te bemachtigen is, zal menig metalhead erg goed doen.

Armored Saint - March Of The Saint re-issue

Tracklist March Of The Saint (re-issue)

  1. March of the Saint 4:13
  2. Can U Deliver 3:35
  3. Mad House 3:48
  4. Take a Turn 3:44
  5. Seducer 3:51
  6. Mutiny on the World 3:26
  7. Glory Hunter 5:10
  8. Stricken by Fate 3:44
  9. Envy 2:59
  10. False Alarm 4:14

ARMORED SAINT ONLINE

Website
Facebook
Instagram
Twitter

METAL BLADE ONLINE

WEBSITE 
STORE
TWITTER
FACEBOOK

Ralf W.
Volg!
Laatste berichten van Ralf W. (alles zien)
0 Shares

Verder Bericht

Vorige Bericht

© 2024 White Room Reviews

Thema door Anders Norén