White Room Reviews

CD-, DVD- en concertreviews, nieuws, interviews en events

Arrival Of Autumn – Kingdom Undone

Leestijd: 2 minuten

De uit Canada afkomstige metalband Arrival Of Autumn kwam in 2019 met hun tweede langspeler, Harbringer. Dat was hun eerste release via Nuclear Blast. In 2021 zijn zij begonnen aan de opvolger daarvan. Die is nu klaar en verschijnt via diezelfde platenmaatschappij. Dat nieuwe werk van Arrival Of Autumn is genaamd Kingdom Undone.

Arrival Of Autumn

De enige plaat die hierboven nog niet aangehaald is, is de debuutplaat. Die eerste langspeler van Arrival Of Autumn kwam in 2014 uit en heette Shadows. Sindsdien heeft men op de positie van de bassist nog wel wisselingen gehad, maar de rest van de line-up is stabiel. Liam Frith is sinds afgelopen jaar de bassist van dienst in Arrival Of Autumn.

Kingdom Undone

De elf tracks op Kingdom Undone laten horen dat de woede van Arrival Of Autumn nog lang niet gaan liggen is. In het korte ‘Liminal’, welke de kortste track van de schijf is met nog geen twee en een halve minuut en opent alsof hier een intermezzo geplaatst lijkt te worden, laten deze Canadezen de invloed van Slipknot en The Dillinger Escape Plan in hun metalcore lijken te hebben verwerkt. Dat zorgt voor een enorme bak aan opzwepende furie.

Dat Arrival Of Autumn veel aandacht aan de productie van Kingdom Undone heeft besteed, is goed te merken. De subtiele lagen die soms te bemerken zijn, zoals in ‘Hell Comes Here’, zorgen voor een mooie diepgang. ‘Burn’, waarin af en toe ook nog wat welkome variatie in de vocalen komen, wordt doet ergens ook nog denken aan de agressie van Pantera.

Ondanks dat Kingdom Undone een goed verzorgde release is, had er door Arrival Of Autumn wat meer variatie ingeknald mogen worden, iets wat met name door de vocalen komt. Dat men muzikaal echt wel weet te variatie lijkt daardoor soms wat naar de achtergrond gedrukt te worden. Prima plaat om energie mee kwijt te raken.

Arrival Of Autumn - Kingdom Undone

Tracklist Kingdom Undone

1. Scars
2. Your Fiction
3. Trust
4. Ghosts
5. Hell Comes Home
6. One More Day
7. Liminal
8. Burn
9. Who The Masters Serve
10. Bury Me
11. Hallowed

Arrival Of Autumn online

Website
Twitter
Instagram
Facebook

NUCLEAR BLAST ONLINE

Website
Webshop

Ralf W.
Volg!
Laatste berichten van Ralf W. (alles zien)
0 Shares

Verder Bericht

Vorige Bericht

© 2023 White Room Reviews

Thema door Anders Norén