White Room Reviews

CD-, DVD- en concertreviews, nieuws, interviews en events

Artillery – X

Wie aan Denemarken denkt, denkt waarschijnlijk eerst aan Lego en dan aan Volbeat, of andersom. Toch heeft dat land veel meer te bieden. Artillery is daar een voorbeeld van. Die band bewijst al jaren dat de thrash metal ook daar voet aan grond heeft gekregen. Net als alle platen sinds 2013’s Legions komt de nieuwe plaat van Artillery, X, uit via Metal Blade Records.

Artillery

De oorsprong van de band ligt al aan het begin van de jaren ’80. Daarna is de band tweemaal van het toneel verdwenen om sinds 2007 weer echt vol door te knallen. Die jaren ’80 zijn alleen door leadgitarist Michael Stützer en bassist Peter Thorslund meegemaakt. De andere leden van de huidige bezetting zijn allemaal pas in het laatste decennium aan de band toegevoegd.

X

Het zal niet verbazen dat deze nieuwe studioplaat de tiende langspeler is van Artillery. De plaat wordt de vijfde die via Metal Blade uitkomt. Daarmee kan ook worden gesteld dat het afgelopen decennium de meest productieve van de band ooit is. Dit nieuwe album schotelt de metalhead in ruim vijfenveertig minuten elf tracks voor. Afsluiter ‘Beggars In Black Suits’ is met vijf minuten en één seconde de langste op X.

Artillery windt er op X  geen doekjes om. Deze Denen staan voor thrash metal en maken dat vanaf de openingstrack ook duidelijk. ‘Silver Cross’ laat horen dat de thrash metal ook gepaard gaat met heerlijke uithalen die de hoogte in gaan. Een ander punt dat erg sterk is, is het gitaarwerk. Artillery bouwt de nummers niet alleen op pakkende riffs, maar de groep durft de solo ook ouderwets goed in te zetten. ‘The Ghost Of Me’, welke nog verrassend rustig eindigt, laat dat goed horen.

Toch is het de recht-toe-recht-aan thrash van deze Denen waarom zij het meest geroemd zullen worden. Op X staan bijvoorbeeld ‘In Thrash We Trust’ en ‘Force Of Indifference’ welke er bij de liefhebber in zullen gaan als zoete koek. Die laatste doet in de start nog denken aan Slayer. De ronkende bas komt hier ook goed naar voren.

Natuurlijk is Denemarken meer dan Lego en Volbeat. Er zijn genoeg bands bijvoorbeeld die vanuit het geboorteland van Metallica’s Lars Ulrich acteren. Artillery laat met X overtuigend horen waarom zij al decennia lang staan voor de thrash metal uit dit land. Warm de nekspieren maar op!

Artillery - X

Tracklist X

1 The Devil’s Symphony
2 In Thrash we Trust
3 Turn up The Rage
4 Silver Cross
5 In Your Mind
6 The Ghost of Me
7 Force of Indifference
8 Varg i Veum
9 Mors Ontologica
10 Eternal Night
11 Beggars In Black Suits

Artillery online

Facebook
Website
Twitter

METAL BLADE ONLINE

WEBSITE 
STORE

Volg!
Laatste berichten van Ralf W. (alles zien)
0 Shares

Verder Bericht

Vorige Bericht

© 2023 White Room Reviews

Thema door Anders Norén