White Room Reviews

CD-, DVD- en concertreviews, nieuws, interviews en events

Asagraum – Veil Of Death, Ruptured

Leestijd: 3 minuten

In de wereld waarin de duistere man lijkt te domineren, prijst het Nederlandse Asagraum zich rijk als de koningin van de black metal. Deze obscure band met louter vrouwelijk schoon als beoefenaar van de scherpe kant van de black metal is nu toe aan hun derde lange epos. Dat nieuwe werk van Asagraum is genaamd Veil Of Death, Ruptured. Dat album verschijnt via Edge Circle Productions, een platenmaatschappij die eerder dit jaar bijvoorbeeld ook de nieuwe release van Bodyfarm op de wereld los liet.

Asagraum

Het was in het duistere jaar van 2015 toen Obscura na omzwervingen in een tal van bands tot Asagraum kwam. Geïnspireerd door roemruchte jaren ’90 liet zij de landsgrenzen geen belemmering zijn voor deze muzikale uitspatting. Inmiddels bestaat de line-up alleen uit Obscura en A. Morthaemer, die ook in het verleden van Sisters Of Suffoction gekend kan worden, toen die band nog echt een verbond van dames was.

Veil Of Death, Ruptured

Opdat men het niet vergeet: de krijs is een hulde, een ode aan alles wat tot op het bot voelbaar moet zijn. De kunst van het adoreren van wat voor een grootdeel van deze aardkloot als ongepast in hun grijze massa gegriefd is, wordt door Asagraum op een schandalig ijzige, duistere manier geëtaleerd, zoals alleen in dit genre geprezen kan worden.

Die krijs, een kracht van Obscura, doet bij vlagen denken dat iemand die brakend boven een toilet, of er naast, tracht diens maaginhoud en maag naar buiten te werken, wordt in de muziek geplaatst als een pure lofzang, of als pure geste naar hen die black metal niet willen begrijpen. Afsluiter ‘De Waanzin Roept Mijn Naam’ is daar een goed voorbeeld van. Jawel, ook de Nederlandse taal mag op Veil Of Death, Ruptured zijn ijzige schoonheid tonen.

Consessies uit den boze

Er zijn noten op Veil Of Death, Ruptured die misschien doen denken dat Asagraum zich inlaat met hedendaagse invloeden van alles wat voortkomt uit de gespreide dijen van de black metal. Echter, om dat te suggereren moet men van goeden huize komen, want Asagraum grijpt echt terug naar de kilte van de jaren ’90. ‘Impure Fire’ en ‘Fearless Dominance’ getuigen hiervan.

Van de acht tracks op deze nieuwe langspeler moet gesteld worden dat ‘Opus Ad Errantum’ en ‘Opus Ad Aeternum’ slechts voorbodes zijn op wat daarop volgt. Misschien dat Asagraum de luisteraar bewust even naar adem wilt laten happen. Feit is wel dat men daarna telkens nog meedogenlozer uit de hoek komt.

Als black metal tot op het bot voelbaar is, wat goede black metal behoort te zijn, dan tracht Asagraum op Veil Of Death, Ruptured door te dringen in die botten. Deze koninginnen van de obscure duisternis, kunnen alleen maar tevreden zijn met deze muzikale obsceniteit die voor de liefhebber van de black metal als pure lust voor het oor zal worden ervaren.

Asagraum - Veil Of Death, Ruptured

Tracklist Veil Of Death, Ruptured

1. Ignem Purificat Lilitu
2. Fearless Dominance
3. Opus Ad Errantem
4. De Verloren Tijd
5. Impure Fire
6. Veil of Death, Ruptured
7. Opus Ad Aeternum
8. De Waanzin Roept Mijn Naam

Asagraum online

Facebook
X / Twitter
Instagram

EDGED CIRCLE PRODUCTIONS ONLINE

Website
Facebook
Instagram

0 Shares

Verder Bericht

Vorige Bericht

© 2024 White Room Reviews

Thema door Anders Norén