White Room Reviews

CD-, DVD- en concertreviews, nieuws, interviews en events

Audrey Horne – Devil’s Bell

Als het om hedendaagse heavy of classic rock gaat, dan is Audrey Horne bij velen een graag geziene band. De gitaarband uit Noorwegen heeft met de rockende, melodieuze nummers door de jaren heen al vele fans wereldwijd voor zich gewonnen. Nu heeft de band een nieuwe langspeler klaar. Via Napalm Records komt Audrey Horne met Devil’s Bell.

Audrey Horne

De uit Noorwegen afkomstige band is opgericht in 2002 en heeft daarna snel naam gemaakt. De groep kent leden die hun roots vinden in de extremere kant van de metal, zoals gitarist Arve Isdal. Die is natuurlijk bekend van Enslaved. Eerder zat ook ex-Gorgoroth-bassist Tom Cato Visnes in de groep.

Devil’s Bell

De nieuwe plaat is alweer de zevende langspeler van Audrey Horne en daarmee is Devil’s Bell de opvolger van Blackout. Hiertussen is ook nog Waiting For The Night uitgekomen, een liveplaat die ook echt onderstreepte dat Audrey Horne live ook een must see is. De nieuwe plaat telt negen tracks.

Dat de rock van Audrey Horne een sterk catchy gehalte heeft, blijkt ook eens te meer op deze langspeler. ‘Animal’ is daar een sterk bewijs van. Of het nu gaat om de catchy refreinen, de pakkende backings of de opzwepende leadpartijen; alles kan als troef gezien worden om de track niet meer uit het hoofd van de luisteraar te laten gaan.

Eigenlijk is het wel bijzonder, want Devil’s Bell telt negen tracks. Geen van die tracks kan gezien worden als opvolger. Afsluiter ‘From Darkness’, welke met ruim zeven minuten ook de langste van de schijf is, zal ook nog de liefhebbers van Ozzy Osbourne op de banken krijgen.

Devil’s Bell is het volgende bewijs dat Audrey Horne toch wel een van de lekkerste gitaarbands van na de eeuwwisseling is. De groep smelt classic rock, melodieuze grunge en heavy rock op een fenomenale manier samen op een manier die alleen zij kunnen.

Audrey Horne _ Devil's Bell

Tracklist Devil’s Bell

01. Ashes To Ashes
02. Animal
03. Break Out
04. Return To Grave Valley
05. Danse Macabre
06. Devil’s Bell
07. All Is Lost
08. Toxic Twins
09. From Darkness

Audrey Horne online

Facebook
Instagram

NAPALM RECORDS ONLINE

Website
Webshop
Facebook
Twitter

0 Shares

Verder Bericht

Vorige Bericht

© 2022 White Room Reviews

Thema door Anders Norén