White Room Reviews

CD-, DVD- en concertreviews, nieuws, interviews en events

August Burns Red – Guardians

Leestijd: 2 minuten

De Amerikaanse metalcore band August Burns Red draait al zeventien jaar op volle toeren mee in de wereld van dit genre. De groep acteert daarbij al zo’n veertien jaar in de dezelfde samenstelling. Dat is ook mooi om te zien. Via Fearless Records komt August Burns Red met de langspeler Guardians.

Opvallend genoeg laten de muzikanten van August Burns Red weten dat dit tot op heden de plaat is waarvoor men het meest intensief samen heeft gewerkt. Dat wilt zeggen dat de bandleden samen verantwoordelijk zijn geweest voor het schrijfproces. Om die reden is het ook mooi om te zien dat dit proces dus na al die jaren nog steeds groeiende is. Hoe ervaren de band ook is, groei kan altijd gemaakt worden.

August Burns Red heeft elf tracks op deze langspeler gezet. De langste track op Guardians is afsluiter ‘Three Fountains’, welke meer dan zes minuten duurt. De kortste van de schijf is ’Bloodletter’. Dat is op zijn beurt weer de enige track die de grens van de vier minuten passeert. De overige tracks duren allen tussen de vier en vijf minuten. In dat kader kan wel gesteld worden dat men erg standvast qua speelduur van een track is.

Om goed te begrijpen waar August Burns Red voor staat, kan het nummer ‘Paramount’ als exemplarisch worden gezien. De überstrakke ritmes van de metalcore worden afgewisseld met de nodige melodie, terwijl de vocalen agressief op de luisteraar inbeuken. De energie spat er vanaf. Afsluiter ‘Three Fountains’ is in dat kader een bijzondere track. August Burns Red laat hier horen dat ze ook rustige passages kunnen gebruiken, waarvan de melodie zelfs over het heavy gedeelte nog passend blijkt. Op meeslepende wijze laat de groep hier horen groots te kunnen acteren in de metalcore.

Dat de groep al zolang meedraait, is te horen op Guardians. Deze metalcoreplaat is namelijk als behoorlijk compleet te bestempelen. Alle elementen die het genre groot maakt, bevat deze plaat. Dat dit het resultaat is van een intensieve samenwerking is voor de band alleen maar extra mooi.

Ralf W.
Volg!
Laatste berichten van Ralf W. (alles zien)
1 Shares

Verder Bericht

Vorige Bericht

© 2023 White Room Reviews

Thema door Anders Norén