White Room Reviews

CD-, DVD- en concertreviews, nieuws, interviews en events

Aythis – Secrets From Below

Leestijd: 2 minuten

Aythis geldt als artiestennaam van de Belgische Carline Van Roos. De inmiddels vanuit Nederland opererende muzikante weet dat het niet per se nodig is om te stralen met een band om zich heen. Haar solocarrière krijgt nu weer een nieuw vervolg. Aythis komt geheel in eigen beheer met Secrets From Below.

Aythis

Zoals gezegd is Aythis de artiestennaam van Carline Van Roos. Zij kan gekend worden van onder andere haar werk in het Franse Remembrance en Lethian Dreams. In 2006 is zij gestart met haar soloproject. Daarmee heeft ze met haar voorgaande releases laten horen op een veelzijdige manier te werk te kunnen gaan.

Secrets From Below

De naam van de plaat klinkt al even mysterieus als de tien tracks op deze schijf. Die nummers zorgen samen voor een klein uur aan muziek. Aythis laat daarin horen dat ze ergens zweeft waar de ambient, shoegaze en post-rock in elkaar opgaan. Opener ‘Just Like A Tear’, wat met meer dan acht minuten ook direct de langste track is van de schijf, zet gelijk die toon.

De begeleidende gitaar en de dromerige vocalen zorgen ervoor dat Aythis de luisteraar ook laat wegdromen. ‘Into The Blue’ en ‘Secrets’ laten dat goed horen. ‘Ashes’ bewijst dat zij haar muziek ook op een hele andere manier vorm kan geven, zonder dat men ineens denkt op een andere planeet te zijn beland. Dat is ook de kracht van Secrets From Below. Aythis laat namelijk horen nog steeds veelzijdig te werk te kunnen gaan, zonder dat haar signatuur verdwijnt.

Wie heerlijk wilt wegdromen hoog boven waar de genoemde stijlen in elkaar op gaan, zit met Secrets From Below van Aythis goed. Een heerlijke plaat om in een totaal ontspannen sfeer te belanden.

AYTHIS - SECRETS FROM BELOW FRONT COVER

TRACKLIST SECRETS FROM BELOW

01 – Just Like A Tear
02 – Into The Blue
03 – A Faint Butterfly
04 – Ashes
05 – Secrets
06 – When Your Ghost Wanders
07 – The light That turned Into Crystals
08 – Homelights
09 – Facing the Shadow
10 – Falling – Twin Peaks cover

AYTHIS ONLINE

Website
Bandcamp
Facebook

0 Shares

Verder Bericht

Vorige Bericht

© 2023 White Room Reviews

Thema door Anders Norén