White Room Reviews

CD-, DVD- en concertreviews, nieuws, interviews en events

Baest – Justitia EP

Waarschijnlijk had de Deense band Baest niet in de gaten toen de nummers voor de EP Justitia werden opgenomen, dat deze release een zeer bijzondere plaats voor de metalhead zou krijgen. Helaas is die reden een minder vrolijke. Feit is wel dat Baest een jaar na Necro Sapiens opnieuw iets op de planken heeft.

Baest

Death metal uit Denemarken is de laatste jaren in hoog tempo verbeterd. Baest is een van die exponenten daarvan. De band is in 2015 opgericht en heeft tot op heden drie langspelers op de markt gebracht. Die zijn allemaal via Century Media verschenen. Die platenmaatschappij brengt nu ook deze ep uit.

Justitia EP

Het zijn zes tracks die op de tracklist van Justitia staan. Er zijn meerdere tracks die gedenkwaardig zijn, maar één spant toch wel de kroon. Daarover later meer. Het mag namelijk ook niet onderbelicht blijven dat Baest hier opent met ‘Justitia’ waarin de Denen gezelschap krijgen van de voornaamste brulboei van België. Juist, Aborted-frontman Sven de Caluwé komt hier meedoen. Toch laten ‘Ecclesia’ en ‘Creature’ horen dat Baest ook zonder gastvocalisten weet te vlammen. De immer van sterke riffs voorziene death metal staat dan ook echt als een huis.

‘Second To None’ eert Entombed A.D. en laat horen dat Baest goed om weet te gaan met de combinatie van zwaarte en melodie. Dat wordt ook onderstreept in ‘Genesis’. Die afsluiter van Justitia bewijst dat Baest ook zonder teksten de luisteraar kan vasthouden. Toch is er één moment dat het hele karakter van deze release verandert.

Trevor Strnad

‘Gargoyles’. Het gaat hier niet zozeer om het feit dat het gewoon een retestrakke death metal track is. Hier is de aanwezigheid van Trevor Strnad. De zanger van The Black Dahlia Murder is nog maar kort geleden heen gegaan, waardoor deze track tot een van de laatste zal horen van dit icoon van The Black Dahlia Murder. Baest is gezegend met zijn bijdrage.

Mede daarom is de ep Justitia een memorabele uitgave geworden waaraan de Deense death metal band Baest nog lang aan zal worden herinnerd. Perfecte om de nekspieren mee te trainen.

Baest - Justitia EP

Tracklist Justitia EP

1. Justitia feat. Sven de Caluwe
2. Ecclesia
3. Gargoyles feat. Trevor Strnad
4. Creature
5. Second to None (Entombed A.D. cover) 
6. Genesis (instrumental version – bonus track)

BAEST ONLINE

Website
Facebook
Twitter
Bandcamp

CENTURY MEDIA ONLINE

Website
Webshop

0 Shares

Verder Bericht

Vorige Bericht

© 2022 White Room Reviews

Thema door Anders Norén