White Room Reviews

CD-, DVD- en concertreviews, nieuws, interviews en events

BAEST – Necro Sapiens

Als men start met een intro met louter wat geluid, dan rijst nog steeds de vraag: ‘Waarom? Waarom is maakt het geen deel uit van de eerste track of waarom wordt het niet gewoon weggelaten?’ Die gedachtes komen ook bij ‘The Forge’, waarmee BAEST Necro Sapiens opent. Die plaat verschijnt via Century Media.

BAEST

Deze band staat voor de brute kant van het land dat toch voornamelijk bekend staat om Lego, Denemarken dus. BAEST timmert sinds hun oprichting in 2015 flink aan de weg. Hun eerste extended play uit 2016 bracht hen een contract bij Century Media. Via die platenmaatschappij volgden Danse Macabre en Venenum. Deze langspelers uit respectievelijk 2018 en 2019 worden nu dus gevolgd door hun derde langspeler.

Necro Sapiens

De death metal van dit gezelschap is verdeeld over tien tracks. Die eerste is dus alleen een intro en gelukkig heeft BAEST daarna wel louter death metal tracks voor de luisteraar in petto. Asl ‘Sea Of Vomit’ heeft geklonken, heeft BAEST er exact vijfenveertig minuten op zitten.

Voorafgaand aan deze plaat was de single ‘Abattoir’ al uitgekomen. Dat nummer is wel exemplarisch te noemen voor de death metal van BAEST. De muziek wordt niet op een hoog tempo gepresenteerd, maar weet door de tempowisselingen, de sterke melodielijnen die worden afgewisseld met brute, zware riffs en een killer stem toch de death metal hoog in het vaandel te dragen. De versnellingen die BAEST regelmatig plaatst, zoals in ‘Goregasm’ voelen dan ook natuurlijk aan, wat energie geeft.

Deze Denen van BAEST hebben met Necro Sapiens een mooi derde hoofdstuk aan hun toch nog prille carrière toegevoegd. Het moge duidelijk zijn dat BAEST laat horen dat Denemarken meer te bieden heeft dan Lego en Volbeat.

BAEST - Necro Sapiens

Tracklist Necro Sapiens

  1. The Forge
  2. Genesis
  3. Necro Sapiens
  4. Czar
  5. Abattoir
  6. Goregasm
  7. Towers Of Suffocation
  8. Purification Through Mutilation
  9. Meathook Massacre
  10. Sea Of Vomit

BAEST online

Website
Facebook
Twitter
Bandcamp

CENTURY MEDIA ONLINE

Website
Webshop

0 Shares

Verder Bericht

Vorige Bericht

© 2023 White Room Reviews

Thema door Anders Norén