White Room Reviews

CD-, DVD- en concertreviews, nieuws, interviews en events

Bark – Rambler Of Aeons

Antwerpen is een stad waar men de rauwe kant van het leven goed kan ervaren. Als men alleen al naar het grauwe havengebied kijkt of door de buitenwijken loopt op een regenachtige dag, snapt men dat men spierballen nodig heeft om te overleven. Nog beter is om van je af te bijten als een bloeddorstige hond. Misschien dat het daarom zo voor de wind gaat met Bark, want zij komen via Listenable met Rambler Of Aeons, wat hun vierde langspeler is.

Bark

In 2014 is de band opgericht en in het jaar daarna lag de eerste ep al op de planken. Die werd gevolgd door Voice Of Dog, wat de eerste langspeler was. Die plaat sloeg in als een bom, iets wat ook voor Like Humans Do gold. Die albums zetten de band gelijk op de kaart. Tot op de dag van vandaag ziet Bark haar fanbase alleen maar toenemen.

Rambler Of Aeons

De nieuwe langspeler van Bark telt dertien tracks. Samen zijn die goed voor meer dan driekwartier aan muziek. Vanaf opener ‘Rambler Of Aeons’ is het duidelijk dat Bark niet gekomen is om het over een andere boeg te gooien. Hun groovende, keiharde metal komt met de schwung van de rock ’n roll. Dat moge duidelijk worden met ‘I’m Here For Rock ’n Roll’.

Muzikaal kan gesteld worden dat Bark nog steeds niet in een hokje te stoppen is. Zoals aangehaald, komt de band regelmatig goed groovend uit de hoek. Daarbij komt dat ook de hardcore en thrash van invloed lijken. De hardcore lijkt ook middels de gang vocals van invloed. Dat geeft echt wel nog meer body aan het toch al opzwepende geheel.

Martin Furia

Voor wie het nog niet weet, Martin Furia is de gitarist van Bark. Bij wie er dan geen belletje gaat rinkelen, moet men afvragen of metal wel echt door de aderen stroomt. Sinds vorig jaar is hij gitarist in Destruction en als producer heeft hij menig mooie plaat op zijn naam staan. Sisters Of Suffocation hebben veelvuldig met hem samengewerkt en ook Evil Invaders is al jaren terug met hem in zee gegaan.

Die man zorgt er nu ook voor dat Bark op Rambler Of Aeons ook zeer strak in de mix zit. De sound ademt vurige metal met de rauwheid van de straatstenen nog voelbaar. ‘Underworld’ en ‘Kid Giant’ laten dat goed horen. Dat hij weet hoe dit moet klinken, scheelt natuurlijk enorm veel.

Bark heeft met Rambler Of Aeons een plaat die vanaf het begin tot het eind beukt, sleurt en de luisteraar vervolgens murw achterlaat. Precies, Bark knalt de metal door de speakers alsof de donkere stegen van het Antwerpse muzikaal verwoord moesten worden.

Bark - Rambler Of Aeons

Tracklist Rambler Of Aeons

1) Rambler Of Aeons
2) Underworld
3) Are You With Me?
4) I’m Here For Rock ’N’ Roll
5) Dream On
6) Kid Giant
7) Back From The Grave
8) Messiah From Hell
9) Dead Man’s Hand
10) For A Legend
11) Fuck You Is My Etiquette
12) Still Walking
13) Invisible People (CD Exclusive Bonus Track)

Bark online

FACEBOOK 
NSTAGRAM
YOUTUBE
TIKTOK 
TWITTER

LISTENABLE RECORDS ONLINE

Webshop
Bandcamp

0 Shares

Verder Bericht

Vorige Bericht

© 2022 White Room Reviews

Thema door Anders Norén