White Room Reviews

CD-, DVD- en concertreviews, nieuws, interviews en events

Baron Crâne – Commotions

Het album is eigenlijk al op de wereld gezet in 2020. Toch komt Baron Crâne opnieuw met Commotions. Dat heeft alles te maken met het platenlabel. Onlangs tekende deze Franse band namelijk bij Mrs Red Sound Records. Via die platenmaatschappij komt Commotions nu ook digitaal beschikbaar.

Baron Crâne

Zwevend tussen talloze stijlen beweegt Baron Crâne zich het fijnst. Het drietal heeft de afgelopen jaren laten horen dat zij zich niet hoeven te conformeren aan een specifiek genre. Daardoor zijn de invloeden van onder andere de rock, jazz en psychedelica allemaal hoorbaar.

Commotions

De langspeler Commotions is de derde langspeler van Baron Crâne. De schijf telt vijf tracks. Dat lijkt misschien weinig, maar deze groep schotelt geen korte tracks voor. ‘Closing Doors’, waar de band stevig te keer gaat, is met net iets meer dan vijf minuten de kortste van deze release.

Baron Crâne is een instrumentale band. Toch staan er op Commotions twee tracks die met vocalen zijn. In ‘Acid Rains’ komt Arthur Brossard  meezingen, terwijl in ‘On Rase Les Murs’ I.N.C.H. zijn vocalen in de strijd gooit. Die laatste is iemand uit de hoek van de hiphop, waardoor Baron Crâne op die manier ook weer een brug weet te bouwen. Dit geeft wel een hele andere wending aan de muziek. De rap in het Frans geeft een mooie flow mee aan de Primus-achtige grooves.

Primus is ook een band die misschien het best al referentie gebruikt kan worden om Baron Crâne te plaatsen. Opener ‘Firmin’ onderstreept dat. De band lijkt hier de rock en jazz op een funkende manier te mengen. Dat daarbij een geniale rol is weggelegd voor de bassist, moge duidelijk zijn.

Als muziek uitdagend moet zijn, dan zit men met Baron Crâne helemaal goed. De muziek danst uitdagend tussen vele stijlen in, om zo hun eigen sound weg te kunnen zetten. Commotions van Baron Crâne is dan ook met recht zeer interessant voor iedereen die buiten de gebaande paden denkt.

Baron Crâne - Commotions

Baron Crâne online

Website
Facebook

Mrs Red Sound Records online

Website

0 Shares

Verder Bericht

Vorige Bericht

© 2021 White Room Reviews

Thema door Anders Norén